Προς αδελφοποίηση με την Κοζάνη οδεύει ο Δήμος μας

| Νέα του Δήμου
Προς αδελφοποίηση με την Κοζάνη οδεύει ο Δήμος μας

Την προοπτική μιας ευρείας και ουσιαστικής συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας, των επιστημών και του εμπορίου συζήτησαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της πόλης μας την Πέμπτη 11 Ιουνίου.

ΚΟΖΑΝΗ 4

Τα  χαρακτηριστικά τού Δήμου Κοζάνης είναι εντελώς διαφορετικά από εκείνα του Δήμου μας. Πρόκειται για έναν περιφερειακό Δήμο της Δυτικής Μακεδονίας με τεράστια κτηματική έκταση, η οποία τον φέρει στην 15η θέση κατάταξης πανελλαδικά.

Η πόλη της Κοζάνης αποτελεί το εμπορικό και επιστημονικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας με έντονη ζωή και ποικίλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Η θέση της πόλης είναι σε τέτοιο σημείο που την καθιστά συγκοινωνιακό κόμβο, ο οποίος συνδέει τη Μακεδονία με την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Η κατασκευή της νέας Εγνατίας μείωσε την απόσταση προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και διευκόλυνε την πρόσβαση επισκεπτών.

Ο πληθυσμός του Δήμου κατά την τελευταία απογραφή ξεπερνά τις 70.000, με ισχυρό το Ποντιακό στοιχείο ανάμεσα στους κατοίκους, οι οποίοι φροντίζουν για τη διατήρηση της πλούσιας τοπικής παράδοσης αλλά και για την ανάπτυξη της πόλης μέσα από σύγχρονες υποδομές οι οποίες της εξασφαλίζουν ευημερία και ξεχωριστή λειτουργικότητα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι δύο Δήμαρχοι διαπίστωσαν την αναγκαιότητα να ανταλλάξουν προς αμοιβαίο όφελος εμπειρίες βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας:

«Είναι κοινή μας βούληση να συνεργαστούμε, με πνεύμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης, σε μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και, παράλληλα, ευελπιστούμε ότι θα επιτύχουμε την πολλαπλή διασύνδεση μεταξύ των πολιτών μας, δημιουργώντας έτσι κλίμα φιλίας, ανάπτυξης και συνεργασίας. Πιστεύουμε ότι παρ’ όλες τις διαφορές που χαρακτηρίζουν τους Δήμους μας, έχουμε πολλά να διδαχθούμε ο ένας από τον άλλον».

Η συνάντηση έκλεισε με τους δύο Δημάρχους να εκφράζουν την επιθυμία η συνεργασία των δύο Δήμων να εδραιωθεί με την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, αφού, βεβαίως, προηγηθούν οι σχετικές αποφάσεις των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Γιώργος Λαζουράς, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποίησης Άννα Στεργίου, ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Κοζάνης Ευστάθιου Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνος Δήμου, η πολιτικός μηχανικός Άννα Πατιά και η πρώην Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κοζάνης Μαρίτσα Χατζάκη.

ΚΟΖΑΝΗ 2

ΚΟΖΑΝΗ 3

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software