ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

| Νέα του Δήμου
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γ. Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση απέδειξε για άλλη μία φορά ότι σε κρίσιμες περιόδους μπορεί να στηρίξει έμπρακτα τους πολίτες και να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην εθνική μάχη που δίνει η χώρα, με όσα μέσα διαθέτουμε»

H προετοιμασία των σχολικών συγκροτημάτων από τους Δήμους με αφορμή την επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τη συμμετοχή Δημάρχων της Αττικής, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς.

Η υπουργός Παιδείας συνεχάρη την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους για την αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τους ενημέρωσε για μία σειρά θεμάτων που άπτονται της υγειονομικής προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, ενόψει της επανεκκίνησης των σχολείων.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα προμηθεύσει όλα τα σχολεία της Αττικής με επιπλέον αντισηπτικά, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσει και β΄ δόση, θα ενισχυθούν περαιτέρω υλικά καθαρισμού και εστίασε στην ανάγκη να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός των σχολείων τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Σε αυτό το πλαίσιο η κ. Κεραμέως κάλεσε τους Δημάρχους να αξιοποιήσουν στο έπακρο το προσωπικό καθαριότητας που έχουν στη διάθεση τους. Σχετικά με τη χρήση μάσκας τόνισε θα πρέπει τα σχολεία να διαθέτουν αποθέματα μασκών, ωστόσο διευκρίνισε πως είναι υποχρεωτική μόνο για τους εκπαιδευτικούς που κάνουν παράλληλη στήριξη σε μαθητές. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο θέμα των απολυμάνσεων τονίζοντας ότι κατόπιν συστάσεων από τους ειδικούς επιστήμονες αποφασίστηκε να γίνονται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρξουν κρούσματα, προκειμένου να μην αναπνέουν οι μαθητές τα χημικά αέρια από τη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση η κ. Κεραμέως επισήμανε πως σε περίπτωση κρούσματος οι Δήμοι θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με τον ΕΟΔΔΥ και να ακολουθούν τις σχετικές συστάσεις, ενώ θα διανεμηθεί και σχετικό πρωτόκολλο οδηγιών.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση να ενημερώσει τους Δήμους, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια διατηρεί με το υπουργείο μία διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία. «Η Αυτοδιοίκηση απέδειξε για άλλη μία φορά ότι σε κρίσιμες περιόδους μπορεί να στηρίξει έμπρακτα τους πολίτες και να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην εθνική μάχη που δίνει η χώρα, με όσα μέσα διαθέτουμε» τόνισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση χειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρίση. «Ως Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε την εθνική προσπάθεια με ενότητα και εποικοδομητικό τρόπο, αναζητώντας λύσεις για τους πολίτες. Η Περιφέρεια Αττικής θα ενημερώνει διαρκώς τους Δήμους για όλα τα νέα δεδομένα, με στόχο να είμαστε απόλυτα έτοιμοι και το φθινόπωρο, οπότε και θα ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος» ανέφερε.

Οι Δήμαρχοι από την πλευρά τους έθεσαν στην υπουργού ζητήματα που σχετίζονται με την αδυναμία σε πολλές περιπτώσεις, χρηματοδοτικής κάλυψης του κόστους των εργασιών καθαρισμού των σχολείων όσο συχνά απαιτείται, την ανάγκη έκδοσης σαφών οδηγιών σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος αλλά και την ανάγκη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η διανομή γευμάτων για ευπαθείς ομάδες στους περισσότερους Δήμους της Αττικής

Στη συνέχεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους Δημάρχους πως ολοκληρώνονται οι διαδικασίες που απαιτούνται για την έναρξη της διανομής γευμάτων σε ευπαθείς συμπολίτες μας. Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι αναμένεται η έναρξη της σχετικής διαδικασίας στους περισσότερους Δήμους της Αττικής, από σήμερα Παρασκευή, με εξαίρεση τον Κεντρικό τομέα όπου ακόμα εξετάζονται οι σχετικές ενστάσεις.  Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο θέμα της λειτουργίας των Λαϊκών αγορών, τονίζοντας πως βρίσκεται σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Ν. Παπαθανάση για τη διαχείριση φαινομένων υψηλού συγχρωτισμού, που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες σε κάποιους Δήμους.

Οι Δήμαρχοι κατά την τηλεδιάσκεψη, με αφορμή και την απόφαση της Περιφέρειας να επιτρέψει την είσοδο στα πάρκα και τα Άλση της Αττικής, υπογράμμισαν ότι θα πρέπει να υπάρξουν σχετικές οδηγίες από την κυβέρνηση για το αν θα πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά πάρκα και άλση και κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Ο κ. Πατούλης σημείωσε πως θα έρθει σε επικοινωνία με τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά για να θέσει το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση διατύπωσε την άποψη πως θα πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στους πολίτες για περίπατο και αναψυχή, με την προϋπόθεση όμως να μην λειτουργούν οι παιδικές χαρές και οι χώροι μαζικής άθλησης, όπου υπάρχει κίνδυνος συγχρωτισμού. Παράλληλα τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη δυνατότητα αύξησης τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις καφέ και εστίασης όπως και με την εκ περιτροπής εργασία του προσωπικού των Δήμων.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους Δημάρχους πως η Περιφέρεια στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, συνεχίζει τη διανομή καφέ κάδων, σύγχρονων απορριμματοφόρων και κυτίων εσωτερικής ανακύκλωσης και ξεχωριστής διαλογής σε όλους τους Δήμους της Αττικής, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία η οποία πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί από όλους.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής-Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, οι Δήμαρχοι Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς, Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννης, Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, Πετρούπολης Στ. Βλάχος,  Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Ι. Βούρος, Αχαρνών Σπ. Βρεττός, Φιλοθέης - Ψυχικού Δ. Γαλάνης,  Αιγάλεω Ι. Γκίκας, Πόρου Ι. Δημητριάδης,  Ιλίου Ν. Ζενέτος, Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, Νίκαιας - Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Ι. Καλαφατέλης, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης, Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, Κρωπίας Δ. Κιούσης, Αλίμου Ανδρ. Κονδύλης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος,  Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, Παιανίας Ισ. Μαδης, Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος,  Σπάτων – Αρτέμιδας Δ. Μάρκου, Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος,  Δάφνης – Υμηττού Αν. Μπινίσκος, Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, Πειραιά Ι. Μώραλης, Χαϊδαρίου Ευ. Ντηνιακός,  Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, Ελευσίνας Α. Οικονόμου,  Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου,  Φυλής Χρ. Παππούς, Τροιζηνίας – Μεθάνων Σπ. Πολλάλης, Χαλανδρίου Σπ. Ρούσσος, Μεταμόρφωσης Ευστρ. Σαραούδας, Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρ. Στάθης, Μεγάρων Γρ. Σταμούλης, Ν. Σμύρνης Στ. Τζουλάκης,  Μαραθώνα Στ. Τσίρκας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού Στ. Τσίρμπας, Σαρωνικού Π. Φιλίππου, Π. Φαλήρου Ι. Φωστηρόπουλος,  Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης και Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς, το δήμαρχο Αθηναίων  εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ν. Αβραμίδης, το δήμαρχο Περιστερίου ο αντιδήμαρχος Γ. Τσίναςκαι Ελληνικού – Αργυρούπολης  ο Ι. Κονταρίνης.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software