ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - Συνεχίζουμε να επιδεικνύουμε υπεύθυνη στάση

| Νέα του Δήμου
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - Συνεχίζουμε να επιδεικνύουμε υπεύθυνη στάση

Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ προς τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω της πανδημίας, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ατομικής αλλά και κοινωνικής ευθύνης. Καθ΄ όλη τη διάρκεια των μέτρων όλοι μας (ο καθένας με τις δυνατότητές του) τηρήσαμε με ευλάβεια τα μέτρα που πρότεινε η ομάδα των ειδικών επιστημόνων και υιοθέτησε η κυβέρνηση. Αν η κοινωνία έφτασε μέχρι εδώ με επιτυχία, αυτό οφείλεται διότι συνέδραμαν οι πολίτες.

Αντίστοιχο αίσθημα υψηλής ατομικής ευθύνης δείξαμε και όλοι οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής. Το αποτέλεσμα ήταν ο Δήμος μας να πληγεί πολύ λιγότερο, ελάχιστα θα έλεγα, σε σύγκριση με άλλους Δήμους με λιγότερο πληθυσμό.

Οι θυσίες όλων μας, όμως, κινδυνεύουν από ανεύθυνες συμπεριφορές λίγων ατόμων, τις πιθανές συνέπειες των οποίων θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι. Ο Δήμος μας θα κινδυνεύσει να τεθεί σε καραντίνα με ανυπολόγιστο οικονομικό αντίκτυπο.

Ως υπεύθυνος Δήμαρχος, που αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της θέσης του, έπραξα το αυτονόητο. Ενημέρωσα την υπεύθυνη κεντρική ηγεσία, ανταποκρινόμενος και στα δεκάδες παράπονα που δέχθηκα από περίοικους, πιστεύοντας ακράδαντα ότι δεν μπορεί μια μικρή ανεύθυνη μειοψηφία να επιβάλει τις επιπτώσεις της επιπόλαιας στάσης της στη σιωπηλή αλλά μεγάλη πλειοψηφία.

Όπως αποδείχτηκε το βράδυ της Τετάρτης, 6 Μαΐου, όταν και πάλι, για τρίτη συνεχή βραδιά, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Άη Γιάννη συγκέντρωση, παρά την απαγόρευση που αποφάσισε η Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας. H μειοψηφία αυτή παρασύρεται, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, από ανθρώπους που μόνο σκοπό έχουν τη δημιουργία χάους στην πόλη. Και αυτό αποδείχτηκε από την εκεί παρουσία συγκεκριμένων ατόμων. Έφτασαν μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών στο σημείο να προχωρήσουν σε απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας όχι μόνο της δικής μου αλλά και μελών της οικογένειάς μου, ώστε πλέον να πρέπει να τελώ υπό αστυνομική προστασία. Βεβαίως, το πρόβλημα που δημιουργείται στην πλατεία του Άη Γιάννη, δεν αφορά μόνο στην περίοδο αυτή. Παρουσιάζεται κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνοντας και τη ζωή των περιοίκων αφόρητη.

Εκτός από νεαρά άτομα της πόλης μας, που διασκεδάζουν χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα, η πλατεία αυτή έχει γίνει «στέκι» ατόμων από άλλες περιοχές, αρκετοί εκ των οποίων επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά. Είναι γνωστές οι εικόνες καταστροφής από καταγγελίες συνδημοτών μας. Όπως είναι επίσης γνωστό ότι κάποιοι άλλοι, άγνωστο ποιοι, κι αυτό αποτελεί ευθύνης της Αστυνομίας να το επιλύσει μετά από διαχρονικά αιτήματα των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, επιδίδονται στη διακίνηση ουσιών στο χώρο της πλατείας.

Αυτό είναι απόλυτα γνωστό σε όλους, εκτός από αυτούς που εθελοτυφλούν ή προσποιούνται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για να μπορούν να τους ικανοποιούν όλους. Σε κάθε περίπτωση, ιδίως αυτή την κρίσιμη περίοδο, απευθύνω έκκληση, τόσο ως Δήμαρχος όσο και ως ιατρός, σε όλους τους πολίτες να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε υπεύθυνη στάση και με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Κάθε ανευθυνότητα, μπορεί να επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα για όλους μας, ακυρώνοντας όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα. Αξίζει;

Βασίλης Ζορμπάς

Ιατρός Πνευμονολόγος-Διευθυντής ΠΕΔΥ

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software