2η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

| Νέα του Δήμου
2η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Τηλεδιάσκεψη για 2η συνεχομένη εβδομάδα είχε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, την Τετάρτη 22 Απριλίου.

Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, ενημερώνοντας τους επικεφαλής, αφορούσαν στα εξής:

 • Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Ενισχύθηκε το προσωπικό του προγράμματος με επιπλέον 5 εργαζόμενους. Όλα τα αιτήματα των δημοτών που υποβλήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες έχουν ικανοποιηθεί. Μέχρι δε τη λήξη των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού όλα τα αιτήματα θα εξυπηρετούνται κανονικά.

 • Στην καθαριότητα. Κάθε 15 ημέρες οι κάδοι πλένονται από το καδοπλυντήριο και κάθε 5 ημέρες απολυμαίνονται. Όλο το προσωπικό της καθαριότητας έχει λάβει όλα τα μέτρα προφύλαξης και έχει εφοδιαστεί με μάσκες, γάντια και ολόσωμες φόρμες.

 • Στις απολυμάνσεις στα σχολεία, οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν την επόμενη Πέμπτη 30 Απριλίου.

 • Στη στήριξη των επαγγελματιών της πόλης. Ήδη πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ). Σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερη προκειμένου να καταγραφούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, έτσι ώστε ο Δήμος να προχωρήσει σε μέτρα ανακούφισής τους.

 • Στους ωφελούμενους από την Κοινωνική Υπηρεσία. Μοιράστηκε επαρκής ποσότητα τροφίμων σε όλους τους ωφελούμενους, καθώς και νωπό αρνί για τις ημέρες του Πάσχα. Επίσης προσφέρθηκαν γεύματα στους φιλοξενουμένους της «Στέγης Γερόντων» και στους εργαζομένους στο Δημοτικό Κοιμητήριο, προσφορά της Περιφέρειας Αττικής.

 • Στο 4ήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δευτέρα 27 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου.

 • Στην πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη την επόμενη Τετάρτη 29 Απριλίου.

Ακολούθως οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων έθεσαν ερωτήματα στον Δήμαρχο, ο οποίος απαντώντας, διευκρίνισε:

 • Η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου και των θερινών προγραμμάτων του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού θα εξαρτηθεί κυρίως από τα μέτρα προφύλαξης που θα ισχύσουν το καλοκαίρι.

 • Σε επικοινωνία που είχε με τους διευθυντές των σχολείων, ενημερώθηκε ότι το 95% των μαθητών διαθέτει προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και επομένως ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στις λίγες εκείνες περιπτώσεις κάποιων μαθητών που δεν διαθέτουν υπολογιστή, με διακριτικότητα θα φροντίσει ο Δήμος να τους προμηθεύσει tablets.

 • Όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου από χρήματα που θα προσφέρουν οι δημότες, η Οικονομική Υπηρεσία γνωμοδότησε ότι δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος που να δικαιολογεί το «άνοιγμα» ειδικού τραπεζικού λογαριασμού προς ενίσχυση τους.

 • Εντός του Μαΐου θα ενισχυθεί το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας για την αποτελεσματικότερη πυροπροστασία του Υμηττού κατά τους θερινούς μήνες.

 • Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Ο Δήμος θα προχωρήσει στη στελέχωσή της αμέσως μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων.

 • Πολύ σύντομα η Διαδικτυακή Πύλη του Δήμου θα συνδεθεί με το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Το συγκεκριμένο σύστημα αποσκοπεί στην αντικατάσταση της έντυπης εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης.

Εκτός του Δημάρχου στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος («Νίκη»), οι Δημοτικοί Σὐμβουλοι Γιώργος Οικονόμου («Νέα Αρχή»), Γιάννης Μυλωνάκης («Αλλάζουμε»), Ανδρέας Γκιζιώτης («Λαϊκή Συσπείρωση»), Αλέξης Μουστόγιαννης («Μια Γενιά Μπροστά») και ο Παναγιώτης Αντωνίου (εκπροσωπώντας την παράταξη «Φυσάει Κόντρα»).

Επίσης την παρακολούθησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έφη Καψοκεφάλου, οι Αντιδήμαρχοι Διοίκησης Γιάννης Αργυρός, Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Σάρκουλας, Παιδείας Διονύσης Λέκκας, Οικονομικών Τίμος Κωστόπουλος, Νεολαίας Νίκος Ζόμπολας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιλτιάδης Κύρκος οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωάννης Δερματάς, Δημήτρης Κονταξής, Σοφία Αϊδίνη, Πέτρος Διακογιάννης και η προϊσταμένη των Δημοτικών Οργάνων Φρόσω Πατσού.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 2 3

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 2 2

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software