ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

| Νέα του Δήμου
ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση προέβη ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων Ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Κρήτας.

Μερικές επισημάνσεις  από τη δήλωσή του

Με τα σημερινά δεδομένα τα ζώα δεν αποτελούν πηγή μόλυνσης ή δεξαμενή επιβίωσης του COVID-19, ούτε νοσούν από αυτόν. Οι άνθρωποι είναι απολύτως ασφαλείς όταν χειρίζονται δεσποζόμενα ή αδέσποτα ζώα, αρκεί, βέβαια, να τηρούν τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ζώα συντροφιάς μπορούν να μολυνθούν με τον συγκεκριμένο κορωνοϊό.

Ο φραγμός του ζωικού είδους δεν επιτρέπει την εύκολη μετάδοση ενός ιού από το ένα είδος ζώου σε ένα άλλο. Μια μετάλλαξη που θα επιτρέπει τη μετάδοση του ιού μεταξύ διαφορετικών ζωικών ειδών, θεωρητικά, είναι απείρως μικρότερη από την πιθανότητα μόλυνσης ενός ανθρώπου από άλλο άνθρωπο με τον ιό.

Εξυπακούεται ότι οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα εγκαταλείπουν αλλά να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται σωστά και υπεύθυνα, απολαμβάνοντας τη συντροφιά τους και διατηρώντας καθαρό το περιβάλλον που ζουν.

Όσον αφορά την προφύλαξή μας από τον COVID-19, ας ενημερωνόμαστε τακτικά και ψύχραιμα, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τους συνανθρώπους μας.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software