ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ 76η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

| Νέα του Δήμου

Στις Εκδηλώσεις Μνήμης για την 76η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων παρέστη ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς την Παρασκευή 13 Δεκεβρίου, συνοδευόμενος από τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου και πρώην Δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά, την Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου και την ειδική συνεργάτη του Δημάρχου σε θέματα πληροφόρησης και εθιμοτυπίας Μαριλένα Παπαδοπούλου.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1Παρών στις εκδηλώσεις ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του δήλωσε «δεν ξεχνάμε, ποτέ ξανά», υπογραμμίζοντας ότι τα Μαρτυρικά Καλάβρυτα θα θυμίζουν, για πάντα και προς κάθε κατεύθυνση, το απεχθέστερο έγκλημα πολέμου στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, το οποίο συντελέστηκε από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943.

Το πάνδημο μνημόσυνο για τους αδίκως εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της πόλης, χοροστατούντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, τον οποίο συνόδευσαν τέσσερις ακόμη Μητροπολίτες αλλά και ο οικείος ποιμενάρχης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 3Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Αθανάσιος Κοντογιώργης, εκπρόσωποι κομμάτων, 25 δήμαρχοι και εκπρόσωποι συνολικά από 35 μαρτυρικούς Δήμους όλης της χώρας, ανώτατα στελέχη του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ., σωμάτων ασφαλείας, πρεσβευτές κ.ά.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 4

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software