ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΒΡΑΒΕΥΣΗ 56 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

| Νέα του Δήμου

Τους αστυνομικούς από όλη τη χώρα, οι οποίοι εκτελούν με ενσυναίσθηση και ευαισθησία τα καθήκοντά τους στα περιστατικά κακοποίησης ζώων, βράβευσε η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.

Συγκίνηση επικράτησε όταν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκδήλωσης Άννα Σταματιάδου διάβασε ένα-ένα τα ονόματα των 56 αστυνομικών από όλη την Ελλάδα που βραβεύτηκαν για την ιδιαίτερη φροντίδα τους προς τα κακοποιημένα τετράποδα.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ 4Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη-Βυσσίνου ανέδειξε τη μελανή σελίδα στη σύγχρονη ιστορία τής χώρας που λέγεται «κακοποίηση ζώων» και τόνισε τις τεράστιες ευθύνες της Πολιτείας, η οποία στάθηκε διαχρονικά ανίκανη να περιορίσει το πρόβλημα. Ιδιαίτερα εστιάστηκε στον τεράστιο αγώνα που δίνουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες στο δρόμο για να προστατεύσουν τα ζώα από την κάθε είδους κακομεταχείριση. Τέλος, επισήμανε την αδήριτη ανάγκη να αναθεωρήσουμε ως άτομα τη θέση και τη σχέση μας με τη φύση, τα ζώα, αλλά και τον συνάνθρωπο, αξίες που, δυστυχώς, στις μέρες μας έχουν δομηθεί πάνω στην εκμετάλλευση ανθρώπων, ζώων, παιδιών, γυναικών, άλλων φυλών και γενικότερα των οικονομικά, βιολογικά και κοινωνικά ασθενέστερων και διαφορετικών.ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ 1

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι στη χώρα μας δεν χρειάζονται άλλα κυνοκομεία αλλά στειρώσεις και δημοτικά κτηνιατρεία, που θα αντλούν πόρους από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ακολούθως, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης τόνισε ότι, για πρώτη φορά, εντάχθηκαν στην αντεγκληματική πολιτική της ελληνικής αστυνομίας, στόχοι γύρω από τη νομοθεσία για τα ζώα.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ 3Το Δήμο Αγίας Παρασκευής εκπροσώπησε η υπεύθυνη κτηνίατρος του προγράμματος για τα αδέσποτα του Δήμου και πρώην Αντιδήμαρχος Ελευθερία Παπαδοπούλου ενώ παρών στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης και πρώην δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετείχε και η συνδημότης μας μουσικός Μαρία Ρεμπούτσικα.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ 5

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software