«ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ ΕΔΩ»

| Νέα του Δήμου

ΚΑΠΗ 11Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου), το Β΄ Τμήμα των ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας του, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στην Πλατεία Τσακού στο χώρο έξω από τις εγκαταστάσεις του.

ΚΑΠΗ 04Το Α΄ Τμήμα των ΚΑΠΗ λειτουργεί από το 1985, ιδρυτής του οποίου ήταν ο τότε Δήμαρχος και μετέπειτα βουλευτής Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ενώ το Β΄ Τμήμα είχε εγκαινιάσει ο αείμνηστος Δήμαρχος Σταύρος Κώτσης, στις 10 Οκτωβρίου 1999.

ΚΑΠΗ 01BΌλοι οι ομιλητές, αιρετοί και μη, εκφράστηκαν με τα θερμότερα λόγια για τον θεσμό των Κ.Α.Π.Η., έκαναν μια σύντομη ιστορική αναδρομή από την ίδρυση του, τόνισαν τον κοινωνικό του ρόλο και ευχήθηκαν στα μέλη τα καλύτερα με την θερμή ευχή του Δημάρχου «Σε είκοσι χρόνια να γιορτάσουμε πάλι όλοι μαζί εδώ».

Τα μέλη της Επιτροπής Εκπροσώπων των ΚΑΠΗ ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και τις προηγούμενες διοικήσεις, εκφράστηκαν με ιδιαίτερα θετικά λόγια για τον θεσμό των ΚΑΠΗ, έναν θεσμό που ανακουφίζει την τρίτη ηλικία, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στα προβλήματα των συνταξιούχων που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν σε γιγαντοοθόνη φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των μελών, εκφωνήθηκαν τα ονόματα των 25 παλαιότερων μελών και κόπηκε τούρτα γενεθλίων, ευγενική προσφορά της κ. Σοφίας Παυλάντη. Το μέλος των ΚΑΠΗ κ. Σοφία Κατσούλη, μάλιστα, απήγγειλε ποίημα που έγραψε ειδικά για την ημέρα. Στον εσωτερικό χώρο παράλληλα λειτουργούσε και έκθεση ζωγραφικής των μελών.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τη χορωδία των ΚΑΠΗ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αντώνη Καρατζίκη και χορούς από τη χορευτική ομάδα, με την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Βασίλως Ιωάννου. ΚΑΠΗ 09

Η βραδιά ολόκληρώθηκε με πλούσιο κέρασμα και χορό από όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο Περιφερειακός Σύβουλος και πρώην Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, Διοίκησης Γιάννης Αργυρός, Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κωβαίος Ντούσκος, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Ελένη Δάβαρη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μαλάμος, οι επικεφαλής των παρατάξεων τής αντιπολίτευσης Γιάννης Μυλωνάκης και Γιώργος Οικονόμου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άννα Γάκη, Τίμος Κωστόπουλος και Νίκος Ζόμπολας, η πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ηλέκτρα Πανάγου –Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποίησης Μιχάλης Γρηγοριάδης, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, η πρώην Αντιδήμαρχος Καίτη Μοσχονά, η πρώην Πρόεδρος των ΚΑΠΗ και πρώην Αντιδήμαρχος Πωλέττα Πολίτη, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μάκης Κεχρής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη του προσωπικού της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου ήταν παρόντα: η διευθύντρια Αντωνία Γκίνη, οι κυρίες της Υπηρεσίας Γεωργία Ξενούλη, Αιμιλία Καφατάκη και Λίβια Κανέλλου, ο Φυσικοθεραπευτής του Τμήματος Όμηρος Μαρκαντωνάτος, οι κύριοι Παναγιώτης Λουλακίδης (Κοινωνικός Λειτουργός), Ρομέλντα Μονέ (Νοηλεύτρια) και Μαρίνα Σιούλα (Ψυχολόγος). Επίσης οι συνεργάτες Όλγα Μακρή (μουσικός) Μιχάλης Καλογεράκης (Εικαστικός), καθώς και οι πάντα πρόθυμες και ακούραστες βοηθοί κυρίες Μαρία Σπαντίδου και Ευτυχία Χυτήρη.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software