ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ «ΓΙΑΒΑΣΕΙΟΥ» - 2 ΕΚ. € ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

| Νέα του Δήμου
giavasio 2 8Υπεγράφη σήμερα Παρασκευή 2/8/19, από το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο η σύμβαση ενοικίασης του  κληροδοτήματος  Γιαβάση  (επί της οδού Ερμού 76 στο Μοναστηράκι) μεταξύ του Δήμου και της Εταιρείας ΜΙΛΟΡΑ ΑΕ που πλειοδότησε στην ανοιχτή δημοπρασία  της 23ης /4/19.  
Η σύμβαση προβλέπει  διάρκεια ενοικίασης 10 ετών με 20.000 € μηνιαίως και πλήρη ανακατασκευή του ακινήτου από τον μισθωτή.  Έτσι ο Δήμος τα προσεχή δέκα χρόνια θα έχει έσοδα από ενοίκια ύψους 2 εκ. € και στο τέλος της δεκαετίας θα παραλάβει το ακίνητο πλήρως ανακατασκευασμένο, με μεγαλύτερη αξία και πηγή μεγαλύτερων εσόδων. 
Παρόντες από την πλευρά του Δήμου κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Δημ. Κονταξής και Οικονομικών Σπ. Παπαγεωργίου. 
Η προσπάθεια αξιοποίησης του ακινήτου ξεκίνησε το 2016 με τη δημοσίευση μη δεσμευτικής για το Δήμο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να υπάρξουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για τις διαθέσεις της αγοράς. Στις αρχές του 2017 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συστήθηκε Διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να αποφανθεί για τον τρόπο εκμετάλλευσης του ακινήτου και παράλληλα ζητήθηκε από πιστοποιημένο εκτιμητή που περιλαμβάνεται στις καταστάσεις του Υπουργείου Οικονομικών η σύνταξη έκθεσης τόσο για την αγοραία όσο και για την μισθωτική αξία του ακινήτου. Τον Οκτώβριο του 2018 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιλέχθηκε η αξιοποίηση του με εκμίσθωση και ξεκίνησε η διαδικασία διενέργειας του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε στις 23/4/19.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής εκφράζει την ικανοποίηση της Δημοτικής αρχής για την αξιοποίησή του κληροδοτήματος  Γιαβάση προς όφελος του Δήμου και των πολιτών, συγχαίρει τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Κονταξή για την επίλυση του θέματος και ευχαριστεί την Τεχνική και τη Νομική Υπηρεσία όπως και τα μέλη της Διαπαραταξιακής επιτροπής για τη συμβολή τους. 
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software