ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

| Νέα του Δήμου
t 2Επίτιμος Δημότης Αγίας Παρασκευής ανακηρύχθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. 
Στην σεμνή τελετή που  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, ο οποίος ανέγνωσε και την προαναφερθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,   χαρακτήρισαν την απονομή της διάκρισης στο Σεβασμιότατο ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και αναγνώρισης για το σημαντικό διδακτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που προσέφερε επί είκοσι χρόνια (1980 – 2000) στην πόλη ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής.
 t 1
Για την ζωή, την προσωπικότητα και τη δράση του τιμώμενου μίλησε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κονταξής, ο οποίος έκανε ξεχωριστή αναφορά στο πολυδιάστατο και σημαντικό  έργο του για την πόλη και μεταξύ άλλων ανέφερε: την ανακαίνιση με σύγχρονα τεχνικά έργα και την επέκταση του Ι. Ναού της Αγ. Παρασκευής μετά από 50 έτη λειτουργίας, τη δημιουργία της «Στέγης Γερόντων» μαζί με το παρεκκλήσι του Αγ. Νεκταρίου, του «Ενοριακού Κέντρου Διακονίας» με το  παρεκκλήσι των Αποστόλου Πέτρου και Παύλου, της νέας ενορίας του Αγ. Δημητρίου, του ενοριακού παρεκκλησίου του Κοσμά του Αιτωλού, κ.α. 
 t 3
Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Κονταξή ο Δήμαρχος απένειμε στον κ. Θεοδώρητο την τιμητική πλακέτα για την ανακήρυξη του ως Επίτιμου Δημότη Αγίας Παρασκευής.
Ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο και το ΔΣ  Αγίας Παρασκευής για την ομόφωνη τιμητική αυτή αναγνώριση. Στη συνέχεια μίλησε για τα 20 χρόνια στην Αγία Παρασκευή, για την αγάπη του κόσμου, την αμέριστη και ανιδιοτελή υποστήριξη στο έργο του από πολλούς όπως και για την  εξαιρετική συνεργασία που είχε με τους Δημάρχους της πόλης από το 1980 έως το 2000, Σ. Κατσάρα, Λ. Χατζηανδρέου και Στ. Κώτση. 
Ακολούθως ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ανέγνωσε συγχαρητήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Κων/πόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία στη συνέχεια παρέδωσε στον κ. Σταθόπουλο.
Στη συνέχεια χαιρετισμούς έκαναν: ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών  Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Τσολάκης, όπως και οι πρ. Δήμαρχοι Β. Ζορμπάς και Β. Γιαννακόπουλος.
Την εκδήλωση συντόνισε η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τερψ. Γκιόκα.  Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: οι  πατέρες  Στ. Γούλας, Στ. Τρικαλιώτης, Ι. Χατζηθανάσης, Νικ. Σιάτος και Σωτ. Γκίκας, ο πρ. Δήμαρχος Α. Σιδέρης, ο πρ. Αντιδήμαρχος Ι. Σιδέρης, οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι Σωτ. Παπαμιχαήλ Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ, Κ. Κρητικίδης,  Αλ. Μουστόγιαννης, Ε. Καψοκεφάλου, Κ. Τσιαμπάς, και Σ. Ησαΐας, ο πρ. Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κ. Αργυρός, ο υποψ. Δήμαρχος Γ. Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Αι Γιάννη Π. Βαβουγιός, ο Γραμματέας της AHEPA Hellas κ. Παν. Ριζόπουλος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ – 17 κ. Νικ. Μπάης, οι καθηγητές Δ. Καλαμάκης, Η. Νικολάου, κ.α.
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software