ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

| Νέα του Δήμου
St D P 4 3 19 1Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ακύρωση της απόφασης παραχώρησης από την Αττικό Μετρό Α.Ε. των δωρεάν  μέχρι πρόσφατα  χώρων στάθμευσης  στους Σταθμούς Μετρό Δουκίσης Πλακεντίας και  Χαλανδρίου σε ιδιωτική εταιρεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα 4/3 στο πάρκινγκ του Σταθμού Δουκίσης Πλακεντίας. 
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρ. Γκιζιώτης, και Θαν. Ανδρίτσος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπεύκου Β. Κουτσογιάννη, Συλλογικότητες και κάτοικοι της περιοχής. 
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση παραχώρησης από την Αττικό Μετρό Α.Ε. των χώρων στάθμευσης στον συγκεκριμένο σταθμό, καθώς και σε αυτόν του Χαλανδρίου σε ιδιώτες και η επιβολή αντιτίμου πρέπει να ακυρωθεί καθώς κάνει ασύμφορη τη χρήση πάρκινγ για τους εργαζόμενους  που δεν έχουν άλλο μέσο πέραν του ΙΧ να προσεγγίσουν τους σταθμούς. Οι  εργαζόμενοι αναγκάζονται να αναζητούν θέση στους δρόμους της γειτονιάς δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας και ατμοσφαιρικών ρύπων.  Σημείωσε επίσης η πρόθεση της  Αττικό Μετρό να προχωρήσει στην οικοδόμηση κτιρίου 6.000 τ.μ. δίπλα στο πάρκινγκ του Σταθμού Δουκίσης Πλακεντίας θα επιδεινώσει την κατάσταση στην περιοχή. Τέλος τόνισε την ανάγκη επέκτασης των λεωφορειακών γραμμών και πύκνωσης  των δρομολογίων που οδηγούν στους σταθμούς του Μετρό.
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software