ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 4 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

| Νέα του Δήμου
APOLOGISMOS 11 11 18 Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στο εξαιρετικό θέατρο του υπερσύχρονου νέου Επαγγελματικού Λυκείου Αγ. Παρασκευής (πρ. Μπαρμπίκα),  η παρουσίαση του   απολογισμού έργου τεσσάρων (4) ετών στο Δήμο Αγίας Παρασκευής από τον  Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο με οπτική παρουσίαση των «τίτλων» του  έργου της Δημοτικής αρχής. 
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους σε «αυτό το υπέροχο αμφιθέατρο, σε αυτό το νέο Σχολείο της πόλης» ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου με τη δέσμευση ότι ο Δήμος θα τους τιμήσει στα επίσημα εγκαίνια του Σχολείου.  
Στη συνέχεια επισήμανε τις αρχές που διέπουν το σχεδιασμό και κατευθύνουν τη δράση της Δημοτικής αρχής στην άσκηση των καθηκόντων της: «Αφοσίωση  στην πόλη, σταθερός αγώνας κα καθημερινή δουλειά για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα της, εργατικότητα, διεκδίκηση, ιεράρχηση των θεμάτων, όραμα για την Αγ. Παρασκευή» και  αναφέρθηκε με τίτλους στις σημαντικότερες πτυχές  του έργου των τεσσάρων ετών όπως: Αποπεράτωση Σχολείου ΕΠΑΛ (πρ. Λύκειο Μπαρμπίκα), δημοπράτηση Δημαρχείου, σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής  προστασίας 6 εκ.€, αγορά και ένταξη στο ΕΣΠΑ του «Ιόλα», αναπλάσεις Αθλητικών χώρων, έργο πλέον των 3 εκ.€ στα Σχολεία, Ασφαλτοστρώσεις 24 χλμ,  διανοίξεις οδών στα Πευκάκια, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια 16.000 τμ, ολοκλήρωση βιοκλιματικής Κοντοπεύκου, ανάπλαση και πιστοποίηση όλων των Παιδικών Χαρών, αναπλάσεις πάρκων, πλατειών και οδού Αιγαίου Πελάγους, έργα στο κοιμητήριο, βελτίωση της  καθαριότητας με έμφαση στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, καλή και με κοινωνικό πρόσημο λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, στήριξη των ευπαθών ομάδων, ενίσχυση της Πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης από το Δήμο, τον ΠΑΟΔΑΠ και τη Βιβλιοθήκη, , εύρωστα οικονομικά και αξιοποίηση ΕΣΠΑ, άλλων προγραμμάτων και περιουσίας Δήμου, προστασία και ανάδειξη Υμηττού, πρόγραμμα αδέσποτων, βελτίωση υπηρεσιών Δήμου, στήριξη τοπικής αγοράς κ.α. 
Ακολούθως έκανε την αναλυτική παρουσίαση του έργου της τετραετίας,  η οποία επισυνάπτεται ΕΔΩ
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του έργου  ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «όλα αυτά έγιναν με δουλειά πολλών» και ευχαρίστησε  τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, τους Προέδρους-Αντιπροέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια της Βιβλιοθήκης, των Παιδικών Σταθμών και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού-ΠΑΟΔΑΠ,  τις δύο Σχολικές Επιτροπές, τους πρώην Αντιδημάρχους, την Επιτροπή Αδελφοποίησης, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «ΑΡΓΩ», όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και όλους τους εργαζομένους του Δήμου και των Νομικών Προσώπων. Επίσης αναφέρθηκε στους διατελέσαντες Δημάρχους Αγ. Παρασκευής, αείμνηστους Σωτ. Κατσάρα και Στ. Κώτση, όπως και στους Λεον. Χατζηανδρέου, Αντ. Σιδέρη, Βασ. Γιαννακόπουλο και Βασ. Ζορμπά λέγοντας ότι «όλοι δούλεψαν για την πόλη και τους ευχαριστώ. Στη Δημόσια διοίκηση υπάρχει συνέχεια που πρέπει να αναγνωρίζουμε και να τιμούμε».
Ακολούθως τόνισε ότι η Δημοτική αρχή συνεχίζει αποφασιστικά, με ενισχυμένο αίσθημα ευθύνης και συνεχή δουλειά την προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου της για το μέλλον της Αγ. Παρασκευής  και απευθυνόμενος  στους πολίτες είπε: «Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή μας την προσπάθεια στις Δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου, οπότε και θα ζητήσουμε από το λαό της Αγίας Παρασκευής  θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη και την εντολή του στο πρόσωπο μας». Συνέχισε δηλώνοντας καταχειροκροτούμενος: «Το κόμμα το δικό μας λέγεται Αγία Παρασκευή και να συνεχίζει να ενώνει, όπως μέχρι σήμερα, ανθρώπους και δυνάμεις από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα» καθώς «είναι σταθερή η πεποίθηση μας ότι στη βάση του προγράμματος μας για την πόλη μπορούν, επιβάλλεται και θα συναντηθούν πολίτες δραστήριοι από πολλά κόμματα, όπως και από συλλογικότητες και κινήματα της πόλης, για να υπηρετήσουμε μαζί τους κατοίκους και την κοινωνία».  Αναφερόμενος στη στήριξη από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου σημείωσε ότι «είναι ευπρόσδεκτη, αλλά αφορά κυρίως τα ίδια» γιατί «εμείς έχουμε διατρανώσει και αποδείξει έμπρακτα από την πρώτη στιγμή την ανεξαρτησία μας από το κράτος, τα κόμματα αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα»
Ο Δήμαρχος ολοκληρώνοντας την ομιλία ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για τη συμμετοχή τους  και τους κάλεσε όπως και όλους τους πολίτες στο ανοιχτό  συνέδριο που θα διοργανώσει τον Φεβρουάριο η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Νίκη των Πολιτών της Αγίας Παρασκευής» για  την επαναδιατύπωση του προγράμματος της και τους στόχους της νέας τετραετίας.   
 
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software