ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΙΟΛΑ

| Νέα του Δήμου
iolas 4 10 18Ξεχωριστή επιτυχία σημείωσε η Πολιτιστική δράση «Τέχνη στον κήπο του Ιόλα»  που διοργάνωσε  ο Δήμος Αγίας Παρασκευής  με σκοπό  να φέρει το κοινό σε επαφή με τον εμβληματικό χώρο που έζησε και εγκατέστησε τη συλλογή του ο διάσημος συλλέκτης έργων τέχνης και γκαλερίστας Αλέξανδρος Ιόλας.
O χώρος των 6,7 στρεμμάτων με την οικία 1680 τμ αποκτήθηκε το 2017 από το Δήμο μας  και προχωρούν οι μελέτες  ανάπλασης του  με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και με στόχο την ανάδειξη του  σε Ίδρυμα-Μουσείο-Τοπόσημο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του.
Περισσότερα από 2.500 άτομα για επτά βράδια (21 με 26/9 και 3/10)  πλημύρισαν και γνώρισαν το χώρο και την ιστορία του, απόλαυσαν και καταχειροκρότησαν εξαιρετικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Η ευρεία απήχηση των εκδηλώσεων εντός και εκτός Αγίας Παρασκευής δείχνει πως ένας νέος θεσμός τέχνης γεννήθηκε σε έναν χώρο Πολιτισμού με σπουδαίο παρελθόν και μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.
Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν  τη Θεατρική παράσταση «Αλέξανδρος Ιόλας» για τρεις βραδιές, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Νίκου Σταθούλη, με το Χριστόφορο Αντωνιάδη στη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια του έργου και να πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Αλέξανδρου Ιόλα,  συναυλία της  Ευανθίας Ρεμπούτσικα και της Έλλης Πασπαλά ,  τη θεατρική παράσταση «Ανδρομάχη» του Ευρυπίδη με τη Φωτεινή Φιλοσόφου σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη και μετάφραση Κώστα Πολιτόπουλου, συναυλία του Σταύρου Λάντσια με το Σεξτέτο του, τη  συναυλία «Κινηματογράφος & Μουσική» με την συμβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευης και παρουσίαση γλυπτικών έργων από τις Νάιρα Στεργίου και Εριφύλη Βενέρη.
Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εντός του κτιρίου συνέντευξη τύπου του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με θέμα τη μεγάλη έκθεση που ετοιμάζει το Μουσείο για τον Αλέξανδρο Ιόλα με τίτλο «Αλέξανδρος Ιόλας: Η μεγάλη κληρονομιά» και η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019 στη Θεσσαλονίκη.
 iolas 4 10 18

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software