ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ «ΙΟΛΑ», ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ 1o ΕΠΑΛ

| Νέα του Δήμου
I Stathopoulos S T 12 7 18 Τρία μεγάλα αναπτυξιακά έργα, ιδιαίτερης υλικής και συμβολικής αξίας για το μέλλον της Αγίας Παρασκευής,  παρουσίασε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Σταθόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 12 Ιουλίου.
Πρόκειται για την ανάπλαση του κτήματος-βίλας Ιόλα που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται με 2,5 εκατ. ευρώ, το Δημαρχείο που δημοπρατείται στις 3 Αυγούστου από την Περιφέρεια Αττικής και το Επαγγελματικό Λύκειο που ολοκληρώθηκε και θα υποδεχτεί τα παιδιά το Σεπτέμβριο. Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών έργων, πέραν της σημασίας τους για την Αγία Παρασκευή, είναι ότι η πόλη τα διεκδικούσε για δεκαετίες. 
Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα έργα αναφερόμενος στο ιστορικό, τη σημασία τους και τις ενέργειες για την υλοποίηση τους και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των Δημοσιογράφων. Ειδικότερα:
«Η Αγία Παρασκευή αποκτά τοπόσημο» σημείωσε ο κ. Σταθόπουλος ξεκινώντας την παρουσίαση της ανάπλασης του «ΙΟΛΑ».  Στη συνέχεια αναφερόμενος στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι μια σημαντική  επιτυχία στο δύσκολο αγώνα για ανάδειξη του κτήματος-βίλας Ιόλα»,  «από εδώ και πέρα ξεκινά το έργο των μελετών και της δημοπράτησης της ανάπλασης, με την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο είμαστε προετοιμασμένοι να φέρουμε σε πέρας», «πέραν από τις μελέτες για την ανάπλαση του χώρου θα εκπονηθεί και ειδική μελέτη για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης χωρίς να φορτίζεται η γύρω περιοχή»  και τόνισε ότι:  «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ίδρυμα-μουσείο-πολιτιστικό χώρο αντάξιο της φήμης του Ιόλα, με αίθουσες εκθέσεων, πολλαπλών χρήσεων, θεάτρου, κινηματογράφου, εκδηλώσεων και πολυμέσων. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα τοπόσημο για τον Δήμο μας». Ο Δήμαρχος έκλεισε  ευχαριστώντας όλους όσοι διαχρονικά συνέβαλαν για να γίνει το όραμα πραγματικότητα και κάνοντας αναφορά στο ευνοϊκό πλαίσιο του σχεδιασμού στοχευμένων δράσεων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της χώρας που εφαρμόζει η  Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με επικεφαλής την κ. Ευγ. Φωτονιάτα.
Για τη δημοπράτηση του Δημαρχείου ο Δήμαρχος υπογράμισε ότι «ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποκτά επιτέλους το δικό του Δημαρχείο καθώς δημοπρατείται στις 3 Αυγούστου 2018 το έργο  ανέγερσης του, με  προϋπολογισμό προ εκπτώσεων 21.080.000€ και χρηματοδότηση  της Περιφέρειας Αττικής.  Το έργο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2019 και το τελικό κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο του προϋπολογισμού». 
«Το Δημαρχείο είναι ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο με πολλαπλά οφέλη για την Αγία Παρασκευή»  επισήμανε και ανέφερε συγκεκριμένα ότι: 
Δημιουργεί ένα ενιαίο κέντρο αναφοράς της πόλης μας. 
Επιτρέπει την ενοποίηση των διάσπαρτων σήμερα σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια Δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο 3.523 τ.μ.  κατάλληλο και με σύγχρονες προδιαγραφές με άμεσες συνέπειες τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων όπως  και την  εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για το Δήμο.  Θα εξοικονομηθούν τουλάχιστον 400.000 ευρώ τον χρόνο, τα οποία θα ανταποδίδονται στην κοινωνία της πόλης με έργα.
Αναβαθμίζει τη πολιτιστική λειτουργία του Δήμου με την σύγχρονη αίθουσα θεάτρου και εκδηλώσεων που περιλαμβάνει, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην όλη περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός του συνδυασμού τριών έργων, δηλαδή του Δημαρχείου, του Ιόλα και του Σχολικού συγκροτήματος του Επαγγελματικού Λυκείου (πρ. Μπαρμπίκα) τα οποία δίνουν στην πόλη τους χώρους Πολιτισμού που τόσο έχει ανάγκη  και τα οποία με σωστό σχεδιασμό τοποθετούν την Αγία Παρασκευή σε υψηλή θέση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.
Ανακουφίζει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης με τη δημιουργία 7.751 τ. μ.  για θέσεις  στάθμευσης στα τρία υπόγεια του. Έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση, λαμβάνοντας υπόψιν και τις θέσεις του Δημαρχείου. Η υλοποίηση ελεγχόμενης στάθμευσης θα προχωρήσει άμεσα σύμφωνα με την εξαγγελία του Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στ. Ράλλη.
Κλείνοντας το θέμα ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους του Δήμου, και ιδιαίτερα την Τεχνική Υπηρεσία, που δούλεψαν για να γίνει το Δημαρχείο πραγματικότητα, όπως και την Περιφέρεια και προσωπικά την Περιφερειάρχη κ.  Ρένα Δούρου, για την ανταπόκριση στην διεκδίκησή μας και στην χρηματοδότηση του έργου.
«Υπερσύχρονο Σχολείο, στολίδι για την Αγία Παρασκευή» χαρακτήρισε ο κ. Σταθόπουλος  το κτίριο 11.000τ.μ., με όλες τις απαραίτητες υποδομές (εργαστήρια, αίθουσες, θέατρο 425 θέσεων, υπόγεια πάρκινγκ, γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, φυτεύσεις πρασίνου, πέργκολες κ.α.) επί των οδών Λυκείου, Παπαφλέσσα και Διγενή, που θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβρη το Επαγγελματικό Λύκειο που μέχρι σήμερα στεγάζονταν σε ενοικιαζόμενο χώρο.
Το συγκεκριμένο κτίριο ( πρ.Λύκειο  Μπαρμπίκα) όπως είπε ο Δήμαρχος  «παρέμενε ημιτελές από 2008 έως το 2017 που ξεκίνησε το νέο έργο αποπεράτωσης του από τις Κτιριακές Υποδομές,  μετά από συνεχείς επισκέψεις και πίεση της Δημοτικής αρχής  και με τη συμβολή της Ι. Κοντούλη πρ. Προέδρου των ΚΤΥΠ».
Στη συνέντευξη που συντόνισε η Δημοτική Σύμβουλος Τερψιχόρη Γκιόκα, Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παραβρέθηκαν και υπέβαλλαν ερωτήσεις δημοσιογράφοι από πολλά ΜΜΕ, όπως και ο κ. Αντ. Νάτσικας εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας».
 
Δημ/ση : 13/7/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software