ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ 27ΑΠΡΙΛΙΟΥ-6 ΜΑΪΟΥ 2018

| Νέα του Δήμου
12 m s 3Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής  και η Σχολική κοινότητα της πόλης διοργανώνουν από τις 27 Απριλίου έως και τις 6 Μαΐου 2018 τη 12η  Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας των Σχολείων της πόλης. Για ένα ολόκληρο δεκαήμερο η πόλη θα ζει στον παλμό του πιο ζωντανού κομματιού της, της Νεολαίας και των μαθητών των Νηπιαγωγείων, των  Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων.
Επί δώδεκα χρόνια οι «Συναντήσεις Μαθητικής Δημιουργίας» αναδεικνύουν την πολιτιστική δουλειά που παράγεται στα σχολεία της πόλης μας από μαθητές, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και μέλη της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων καθ όλη τη διάρκεια της Σχολικής χρονιάς.
Η έναρξη της Συνάντησης, για την οποία συνεργάζονται για 12η χρονιά η Αντιδημαρχία Παιδείας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς  και εργαζόμενοι του Δήμου με αρμοδιότητα τα σχολεία, θα γίνει την Παρασκευή 27 Απριλίου, στις 6:00 μ.μ. στο 2ο Γυμνάσιο (Νεαπόλεως 7).
Οι εκδηλώσεις  περιλαμβάνουν:
Θεατρικές παραστάσεις από 18 θεατρικές ομάδες οι οποίες λειτουργούν στα σχολεία σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και την δωρεάν διάθεση θεατρολόγων  από τον Δήμο Αγ.Παρασκευής. 
Συναυλίες από 4 χορωδίες, 2 ομάδες με πιάνο και 6 ομάδες με κιθάρα.
Χορούς από 5 ομάδες μοντέρνων  και 16 ομάδες παραδοσιακών χορών. 
Εκθέσεις  εικαστικών από 4 ομάδες. 
Παρουσιάσεις εργασιών από 10 ομάδες.  
 
Κατά την έναρξη του φεστιβάλ  στις 27/4 - 6:00μμ στο  2ο Γυμνάσιο θα τιμηθεί η μαθήτρια του Παιδικού Τμήματος των Εργαστηρίων Τέχνης Σεμέλη Τσαχουρίδη, σε έργο της οποίας βασίστηκε το εξώφυλλο του προγράμματος των εκδηλώσεων.  
Στις 6/5 στο 2ο Λύκειο θα φιλοξενηθούν δρώμενα ενταγμένα ετήσια καμπάνια «Όλη η πόλη, μια γειτονιά» που ξεκίνησε πέρσι.
Ξεχωριστή αναφορά αξίζουν η δέκατη συμμετοχή του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου ΑμεΑ Αγίας Παρασκευής, η δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή από την αδελφοποιημένη πόλη της Γεροσκήπου Πάφου με χορευτικό συγκρότημα, η πρώτη συμμετοχή της νεοσύστατης Παιδικής Μπαντίνας  του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής και η συμμετοχή χορωδίας από το 1ο Γυμνάσιο Μάνδρας.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα  2ο και 3ο  Γυμνάσια, στα 1ο και 2ο Λύκειο, στο Σχολικό Συγκρότημα «Κωφών» και στο θεατράκι της Κεντρικής πλατεία Αγίας Παρασκευής. 
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκεται αναρτημένο ΕΔΩ
 
Δημ/ση : 23/4/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software