ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ- ΠΡΟΕΔΡΟΥ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ»

| Νέα του Δήμου
Stathopoulos NounesisΣυνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής  Γιάννη Σταθόπουλου με τον πρόεδρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Γεώργιο Νούνεση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο Δημαρχείο.
Στη συνάντηση ο κ. Νούνεσης ενημέρωσε το Δήμαρχο  για το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν σημαντικές διεθνείς επιχειρήσεις και φορείς για εγκατάσταση ερευνητικών τους  τμημάτων στο Τεχνολογικό Πάρκο «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ»  του Δημόκριτου, το οποίο επέλεξε ήδη ένας κολοσσός της παγκόσμιας καινοτομίας, η εταιρεία Tesla, για την εγκατάσταση ενός από τα κορυφαία ερευνητικά της τμήματα αυτό του σχεδιασμού ηλεκτρικών κινητήρων (ακολουθούν ο Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος, η Samsung, η Toyota κ.α.), για ενδιαφέροντα συνέδρια που θα γίνουν τους προσεχείς μήνες,  για την στελέχωση του Κέντρου με μεγάλο αριθμό νέων επιστημόνων  στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ.α.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της υπάρχουσας και εν δυνάμει συνεργασίας Δήμου-Δημόκριτου. Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα Περιβάλλοντος και Εκπαίδευσης παρουσία των αρμοδίων Αντιδημάρχων  Ι. Σιδέρη και Π. Γκόνη, καθώς υπάρχει ήδη συνεργασία για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πόλεων Υδρογόνου και ένταξη σχετικών έργων και δράσεων του Δήμου σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, ενώ μια από τις δραστηριότητες του Δημόκριτου είναι η παροχή προσανατολισμού, ενημέρωσης και συνεχιζόμενης κατάρτισης σε φοιτητές και μαθητές, αλλά και στο ευρύ κοινό. Συζητήθηκε, επίσης, παρουσία του Συγκοινωνιολόγου του Δήμου Κ. Παπακωνσταντίνου το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην είσοδο του Κέντρου στις οδούς Νεαπόλεως και Πατρ. Γρηγορίου. 
 
Δημ/ση : 30/3/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software