ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ «ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

| Νέα του Δήμου
kdhΤα  γλυπτά  του έργου-πρότζεκτ Κοινωνικής Τέχνης της εικαστικού και θεωρητικού τέχνης Ελένης Πολυχρονάτου  «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» ή «το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας»,  που παρουσιάστηκαν από τις 18 έως τις 27 Δεκεμβρίου 2017 στην  έκθεση την οποία  διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στο Πέτρινο κτήριο του Πολιτιστικού Πάρκου «Σταύρος Κώτσης»,  έχουν τοποθετηθεί , από τους Εργατοτεχνίτες της Υπηρεσίας Αυτεπιστασίας του Δήμου  σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Συγκεκριμένα τα γλυπτά-κρεμάστρες  βρίσκονται   στο Δημαρχείο, στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής, στην Πλατεία Τσακού, στο Ναό Προφήτη Ηλία στον Τσακό, στο  Ναό Αγίου Δημητρίου στο Κοντόπευκο,  στη Στέγη Γερόντων,  στο 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό στην οδό Λάδωνος και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό οδών Πάρου & Δωδεκανήσου.
Το project έχει σκοπό τη δημιουργία ενός νέου τρόπου και χώρου συγκέντρωσης και ανταλλαγής ρούχων, αγαθών ή τροφίμων, υλοποιημένο με ένα λειτουργικό τρόπο, με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, εμπνέοντας σε αυτόν και την κοινωνία το πνεύμα της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της ανταλλαγής, που τόσο έντονα αναδεικνύεται στη σημερινή πραγματικότητα. 
Στο project παρουσιάζεται ένα μοντέλο/αντικείμενο κοινής χρήσης κατασκευασμένο από ξύλο, μέταλλο ή άλλα υλικά, φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε οι κάτοικοι των πόλεων να μπορούν να το χρησιμοποιούν. Βασίζεται πάνω σε τρεις άξονες: Τέχνη - Επαναχρησιμοποίηση της Ύλης - Προσφορά στον συνάνθρωπο. Το έργο έχει αυτή τη μορφή ώστε να υπάρχει απλότητα στη κατασκευή. Τρεις (3)ευθείες δεμένες στη μέση είναι το μοντέλο για την «Κρεμάστρα του Δημόσιου Χώρου», την οποία καθένας από μας και με ό,τι διαθέτει, μπορεί να κατασκευάσει. Οι διαστάσεις του έργου δεν υπερβαίνουν τα 180 εκ. σε ύψος και η βάση εμπεριέχεται σε ένα νοερό κύκλο με διάμετρο 90 εκ.
Τα γλυπτά δημιούργησαν οι καλλιτέχνες-γλύπτες Τάκης Κοζόκος, Βάλλυ Νομίδου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Ελλη Βέλλιου, Παναγιώτης Μπρέντας, Στέλλα Παπαθανασίου, Ριχάρδος Φώσκολος, Μαρία Μεθυμάκη, Όμηρος Κοσμίδης, Μάρω Κουρή, Τόμυ Ιβάνωφ και Ελένη Πολυχρονάτου.  
 
Δημ/ση : 7/3/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software