ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ

| Νέα του Δήμου
karnavali 11Ένα εξαιρετικό  Καρναβάλι με συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών και  κατοίκων διοργάνωσε την Κυριακή 18/2  ο Δήμος  Αγίας Παρασκευής με τη συνεργασία  της Σχολικής Κοινότητας, Συλλόγων, φορέων και πολιτών. 
Η φετινή  2η μεγάλη  Αποκριάτικη Καρναβαλική Παρέλαση  ξεπέρασε σε συμμετοχή, κέφι,  ρυθμό και  φαντασία την εκπληκτική πρώτη περσινή του 2017. Το  πολύχρωμο, χαρούμενο και πολύβουο πλήθος μικρών και μεγάλων πλημμύρησαν την Πλατεία Αι Γιάννη, την οδό Αγίου Ιωάννου και την Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής για περισσότερες από τέσσερεις  ώρες. 
Το καρναβάλι άρχισε στις 11:00πμ με συγκέντρωση των καρναβαλιστών στην Πλατεία Αι Γιάννη, όπου  μοιράστηκαν  στα παιδιά, σερπαντίνες, ντέφια, χαρτοπόλεμος κ.α.  Από εκεί  στις 12:30μμ ξεκίνησε η παρέλαση αρμάτων, ομάδων, καρναβαλιστών και κόσμου κατά μήκος της οδού Αγίου Ιωάννου που κατέληγε  στο θεατράκι της Κεντρικής Πλατείας Αγίας Παρασκευής  όπου ακολούθησαν δρώμενα, γαϊτανάκια και χοροί. 
 karnavali a
Στη μεγάλη παρέλαση συμμετείχαν: Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, το Τμήμα Λάτιν χορών του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) με θέμα  «Αρλεκίνοι», το  Άρμα του Δήμου με θέμα «Το τρενάκι της χαράς», η Σχολή χορού «Dance action», τα ΚΑΠΗ και τα παιδιά ΑμεΑ με το Σύλλογο Ηπειρωτών, το Άρμα Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΣΠ) με θέμα «Τα έκαναν θάλασσα», το 13ο Νηπιαγωγείο με θέμα «Ήρωες-Υπερήρωες», το 1ο Δημοτικό με θέμα «Το 1ο Δημοτικό έχει ξαστεριά», το 2ο Δημοτικό με θέμα « Το 2ο Δημοτικό σχολείο και οι μπαλονοκατακτητές», το 3ο Δημοτικό   με θέμα ελεύθερο, το 6ο Δημοτικό με θέμα «Μικροί – Μεγάλοι Τούμπαλιν», το 7ο Δημοτικό με θέμα «Ζαχαροπλάστες», το 8ο Δημοτικό με θέμα ελεύθερο, το 3ο Γυμνάσιο  με θέμα ελεύθερο, το  Άρμα των Εθελοντών με θέμα «Καμπαρέ» και «Παιδιά των λουλουδιών»,  το  Άρμα  των Συλλόγων Τσακού, Κρητών και της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ)  με θέμα «Υπουργείο Οικονομικών», ο Σύλλογος  Πευκακίων Αναγέννησις με θέμα  «Αυτοσχέδια μασκαράτα», το Άρμα των «Χοροταξιδευτών»  με θέμα «Σκάκι», οι «Κουδουνάτοι» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» κ.α.
Η μεγάλη γιορτή ολοκληρώθηκε με μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου υπό τη διεύθυνση του Μέστρου της Ξ. Τζανίνη, χορό και κεράσματα για όλους. Επίσης στα παιδιά μοιράζονταν, όπως και στην πλατεία Αι Γιάννη και στην παρέλαση, γκοφρέτες  Serenata που ήταν ευγενική χορηγεία της Εταιρείας Tottis Bingo.
karnavali b
Με δήλωση του στην ΕΡΤ, που κατέγραφε και μετέδωσε στιγμιότυπα  από το καρναβάλι,  ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής  Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στο Άρμα των Εθελοντών,  εξέφρασε τη χαρά του για την μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των Αγιοπαρασκευϊωτών και ιδιαίτερα των παιδιών στο 2ο καρναβάλι της πόλης το οποίο θα γίνεται πλέον κάθε χρόνο και ευχαρίστησε τους Συλλόγους, τα παιδιά των σχολείων, τους συμμετέχοντες και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της γιορτής.
  karnavali c
  Στο καρναβάλι που συντόνισε η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων κ.α.
 
Δημ/ση : 20/2/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software