ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

| Νέα του Δήμου
christmas 910 12 17 8Συνεχίστηκαν με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής  οι φετινές  Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τα δρώμενα, που ξεκίνησαν την Κυριακή 3/12/17, θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιανουαρίου 2018 και είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας  της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού, όλων των Συλλόγων και  Φορέων, των Παιδικών Σταθμών, της Μεικτής Χορωδίας Ενηλίκων και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου. 
Κορυφαία στιγμή του διήμερου ήταν η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου το Σάββατο από  το Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο  και τα πυροτεχνήματα που ακολούθησαν, όπως και το μουσικό-χορευτικό πρόγραμμα με τον Johnny Vavouras & the Cadillacs.
christmas 910 12 17
Είχαν προηγηθεί, από το πρωί της ίδιας μέρας, στολισμός δένδρων της Πλατείας  από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής,  δημιουργική  απασχόληση και ομαδικά παιχνίδια  για τα παιδιά στο Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι του Δήμου, στολισμός της Πλατείας   από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και παιδιά, δρώμενα με Ιπτάμενους  Ξυλοπόδαρους, Ξωτικά με μπαλονοκατασκευές, Άγιος Βασίλης, Φουσκωτοί χιονάνθρωποι και Μασκώτ, Χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγίας Παρασκευής υπό τη Διεύθυνση του Ξενοφώντα Τζανίνη καθώς και επτανησιακά κεράσματα από το Σύλλογο Επτανησίων «τα Ιόνια».
Η συνέχεια δόθηκε την Κυριακή με παρουσίαση από το Λύκειο των Ελληνίδων του εθίμου του Δωδεκαημέρου «Τα Ρουγκάτσια» από το Ρουμλούκι Ημαθίας, χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και κάλαντα από τη Θράκη με συνοδεία μουσικών οργάνων όπως και με Φουσκωτό Χιονάνθρωπο , Νεράιδα με μπαλονοκατασκευές και Χριστουγεννιάτικο face painting.
Η γιορτινή ατμόσφαιρα που επικράτησε πρόσφερε χαρά σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στα παιδιά που έπαιξαν με κατασκευές, ξυλοπόδαρους, ξωτικά, νεράιδες κ.α. και επισκέφτηκαν τον Αι Βασίλη στο «σπίτι» του.
 
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την τρέχουσα εβδομάδα ως εξής:
 

ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΓΙΑΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

-        9.00-12.00 & 17.30-20.30: Το Ειδικό Γυμνάσιο/Ειδικό Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής μας περιμένει στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με παιχνίδια εκμάθησης νοηματικής γλώσσας, ενημερωτική παρουσίαση σχολείου, χειροποίητες κατασκευές, γλυκίσματα και χαμόγελο.  

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 -  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

-        17.00-19.30: Ο  Σύλλογος Γονέων- Κηδεμόνων & Φίλων ΑΜΕΑ Αγίας Παρασκευής «ΧΕΛΙΔΟΝΙ» μας περιμένει στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με μουσική και χορούς με τις Μυρτώ Κορκοκίου και Βασίλω Ιωάννου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017  - 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Νεαπόλεως 7)

-        19.00: Συμμετέχουμε στο Χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι Αγάπης & Αλληλεγγύης που διοργανώνει ο Δήμος με τον Ξενοφώντα Τζανίνη και την Ορχήστρα του και με τη φιλική συμμετοχή της παιδικής Χορωδίας του Αγίου Ανδρέα για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών με τρόφιμα μακράς διαρκείας, λάδι κ.α.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ

-               12.00: Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής-ΕΝΕΒΑΠ και oΠολιτιστικός Σύλλογος Χοροταξιδευτές θα  πραγματοποιήσουν                    χριστουγεννιάτικη παρέλαση (ξεκινάει από το 4ο Γυμνάσιο στην οδό Δημοκρατίας 1, συνεχίζει στις οδούς αγίας Τριάδος, Μεσογείων, Ελπίδος, Πεντέλης                  και καταλήγει στη Χίου).

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

-        11.00-14.30: Ο Σύλλογος Γονέων Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Παρασκευής και για κωφούς – βαρήκοους μαθητές μας περιμένει στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με κέρασμα και δημιουργική απασχόληση των παιδιών. 

-        16.00-16.30: Ο Σύλλογος γονέων 5ου και11ου  Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζει μοντέρνους χορούς .

-        16.30-19.30: Ο Σύλλογος Ηπειρωτών & Χοροστάσι με Παιδικές Ομάδες και ΚΑΠΗ μας περιμένει στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με κεράσματα και χορούς υπό το συντονισμό της Βασίλως Ιωάννου.

-        17.00-20.00: Δρώμενα για τα παιδιά  με Ιπτάμενους Ξυλοπόδαρους  και Χριστουγεννιάτικο Ταχυδρομείο για τα γράμματα τους στον Αι-Βασίλη. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ        

-                 11.00-14.00: Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού μας περιμένει στο Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με Παιχνίδια, Δρώμενα & εορταγορά. 

-                  17.00-20.00: Δρώμενα με Χριστουγεννιάτικη Μασκώτ & Χριστουγεννιάτικες μπαλονοκατασκευές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – ΠΛΑΤΕΙΑ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

-        14.00:  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοροταξιδευτές μας προσκαλεί όλους να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μουσική, χορό και με κέρασμα την πατροπαράδοτη φασολάδα.

 

Δημ/ση : 11/12/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software