Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΤΤΟ - Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

| Νέα του Δήμου
stath dimarxeioΜε ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό την προσπάθεια να αμφισβητηθεί η αναγκαιότητα του Δήμου Αγ. Παρασκευής να αποκτήσει η πόλη μας Δημαρχείο, με εκφράσεις μάλιστα περί «φαραωνικού έργου», χωρίς όμως λογικά επιχειρήματα. 
Το Δημαρχείο Αγ. Παρασκευής σχεδιάστηκε στο κέντρο της πόλης, μετά από Δημόσιο διαγωνισμό το 2000, όλες του οι μελέτες (στατική, ηλεκτρομηχανολογική, γεωλογική) ελέγχθηκαν εξονυχιστικά, όπως και η οικοδομική του άδεια από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και εντάχθηκε στο Τεχνικό της Πρόγραμμα 2018 με προϋπολογισμό 21 εκ. € που όλοι γνωρίζουμε πως θα μειωθεί κατά πολύ στο στάδιο της δημοπράτησης. Έτσι μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε από πλευράς Δήμου μια διαδικασία και να θέσουμε τέρμα στη μακροχρόνια αναμονή των κατοίκων και όλων των Δημοτικών αρχών, αναμονή που έχει ως αποτέλεσμα την καθημερινή δυσλειτουργία και οικονομική μας αιμορραγία. 
Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής στεγάζεται, σήμερα, σε ενοικιαζόμενα κτήρια όσον αφορά τις κεντρικές Υπηρεσίες Δημαρχείου, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, ένα ακίνητο για το Ά ΚΑΠΗ, δύο χώρους για τα Δημοτικά Ιατρεία, δύο χώρους για το Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.ά., δύο ακίνητα για Παιδικούς Σταθμούς, ένα ακίνητο για Βιβλιοθήκη, άλλο ακίνητο για το Τμήμα Πρόνοιας, ένα μεγάλο πολυώροφο κτήριο για την Πολεοδομία που καλύπτει έξι (6) καλλικρατικούς Δήμους και ένα χώρο για το Αρχείο της Πολεοδομίας. Για όλους αυτούς τους ενοικιαζόμενους χώρους (πλην της Πολεοδομίας που το ενοίκιο καλύπτεται μέχρι στιγμής από το Υπουργείο) πληρώνουμε περισσότερα από 400.000 € κάθε χρόνο.
Σημειώνω, παράλληλα, ότι ο Δήμος δεν έχει χώρο Πολιτιστικών εκδηλώσεων, δεν έχει Κολυμβητήριο και βεβαίως έχει και πολλές άλλες ανάγκες που δεν θα αναφερθούν εδώ.
Η επίκληση της θεομηνίας στη Δυτική Αττική με τα θλιβερά γεγονότα απώλειας ανθρώπινων ζωών και η προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν την Περιφέρεια Αττικής ως ανίκανη να αντιμετωπίσει τις συνακόλουθες καταστροφές αν δεν απεντάξει μεγάλο τμήμα των κατασκευαστικών αναγκών των Δήμων της Αττικής είναι απόλυτος καιροσκοπισμός. Το επιχείρημα να σταματήσουν τα αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας είναι ολότελα λαθεμένο  ακριβώς γιατί ένα τέτοιο μέτρο θα πλήξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της. Η ανακοίνωση της Περιφερειάρχου Αττικής Ρ. Δούρου οτι στα ενταγμένα έργα περιλαμβάνονται 163 έργα συνολικού προϋπολογισμού 508 εκατ. ευρώ όπως και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων και του ΠΕΠ Αττικής που περιέχει αντιπλημμυρικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 486 εκατ. € στην Αττική, αποτελεί αδιάψευστο επιχείρημα για την  αναγκαιότητα διατήρησης του Περιφερειακού Τεχνικού Προγράμματος στο σύνολό του.
Τα έργα αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για την ανάπτυξη και εξέλιξη των περιοχών της Αττικής. Όσοι θέλουμε να προχωρήσουν όλα τα έργα υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο. Όσοι ισχυρίζονται ότι μετά από φυσικά φαινόμενα τέτοιας έκτασης πρέπει να ακυρώνονται έργα απολύτως αναγκαία για τις πόλεις μας, θα πρέπει να δείξουν ότι δεν στοχοποιούν. 
Θέλω, τέλος, να παρακαλέσω τους Αυτοδιοικητικούς, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν τέτοιου είδους θέματα επιλυμένα, να θυμηθούν την κατάσταση των δικών τους Δήμων πριν τα λύσουν και να σκεφτούν και εμάς.  
 
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software