ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ

| Νέα του Δήμου
karpa 2Με συμμετοχή 55 ατόμων πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 21/10 το σεμινάριο δωρεάν εκπαίδευσης πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.), στο χώρο του Β΄ ΚΑΠΗ στον Τσακό.
O Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. I. Σταθόπουλος καλωσόρισε  ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους  εθελοντές της Ε.Δ.Ο.Κ  για τη σημαντική προσφορά τους και το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. για την συνεργασία.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, επεσήμανε την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να σώσει ζωές.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στις Α΄ Βοήθειες. Παρουσιάστηκαν θέματα όπως: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, Ξένο σώμα στο λάρυγγα- πνιγμονή, Λιποθυμία, Δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη),Τραύμα, Αιμορραγία, Ρινορραγία,  Έγκαυμα, Διάσειση, Διάστρεμμα, Τσίμπημα σφήκας – μέλισσας, Ηλίαση, Υποθερμία κ.α.
Η παρουσίαση των θεμάτων έγινε από εξειδικευμένους επιστήμονες-διασώστες της Ε.Δ.Ο.Κ. σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού. 
Στους  συμμετέχοντες χορηγήθηκε βεβαίωση συμμετοχής.
 
Δημ/ση : 24/10/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software