ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ

| Νέα του Δήμου
Η ικανοποιητική παρουσία και η μεγάλη συμμετοχή στη συζήτηση, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις  των Δημοτών, προσέδωσε  έντονο ενδιαφέρον στη  συνέλευση στο Κοντόπευκο, που έγινε την Τετάρτη  18/10, στο πλαίσιο  των Συνοικιακών συνελεύσεων που   για 4η χρονιά από τη Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής ενόψει της σύνταξης του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2018.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος  αναφέρθηκε  στα  έργα και τις παρεμβάσεις που έγιναν το 2017 ή δρομολογήθηκαν για το 2018, ενημερώνοντας τους κατοίκους ότι:
•Σύντομα υλοποιείται η πρόσφατη ιστορική απόφαση αγοράς Κτήματος και Βίλας Ιόλα από το Δήμο. Η απόκτηση του Κτήματος και της Βίλας Ιόλα αποτελούσε και αποτελεί πάγιο διεκδικητικό αίτημα όλων των Δημοτικών Αρχών, των πολιτών και των φορέων της Αγίας Παρασκευής και ιδιαίτερα του Κοντοπεύκου για δεκαετίες.
•Συνεχίζεται το έργο αγωγών ομβρίων  στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι οδοί Θήρας, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Δημοσθένους,  ∆ραγατσανίου, Τσιµισκή, Γούναρη και Πατρόκλου στο Κοντόπευκο και 7  άλλες οδοί στην Αγ. Παρασκευή, με προϋπολογισμό 4,3  εκ. Ευρώ, που κατασκευάζεται από την Περιφέρεια  Αττικής.  
•Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης (επισκευές, βαψίματα, δάπεδα ασφαλείας, περιφράξεις) των Παιδικών  Χαρών  των οδών Ψαρών-Αγίας Τριάδος , της πλατείας Δημοκρατίας (Ιόλα), της πλατείας Μελίνας Μερκούρη και στην  οδό- Πλατεία Τέλου Άγρα. 
•Έγιναν εργασίες πολύ όμορφης και λειτουργικής πλήρους ανακατασκευής του παρκέ του αγωνιστικού χώρου καθώς και τρίψιμο, αστάρωμα και δημιουργία χρωματικής διαφοροποίησης όλου του δαπέδου του Κλειστού Γυμναστηρίου  Κοντοπεύκου.
•Τοποθετήθηκε, με εργολαβία του Δήμου, σύστημα  υπογειοποιημένων κάδων συλλογής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών στη γωνία των οδών Χίου και Κορυτσάς στο Κοντόπευκο. 
•Δημιουργήθηκε ένα όμορφο πάρκο ανοιχτό σε όλους υπάρχει πλέον στη θέση του κλειστού μέχρι πρότινος χώρου στη γωνία των οδών Δερβενακίων και Χρυσ. Σμύρνης, μπροστά από το 3ο Λύκειο, με ελαιοχρωματισμό στην περίφραξη, καθαρισμό κ.α. Εκκρεμεί ο ηλεκτροφωτισμός του χώρου. 
•Υπογράφηκε (5/10) σύμβαση Υπουργείου Υποδομών με τον ανάδοχο και ξεκινά το έργο κατασκευής νέας πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος των οδών Ευαγγελιστρίας και Χίου (πλατεία Σωτ. Πέτρουλα). 
•Έγιναν εργασίες συντηρήσεων και επισκευών σε όλα τα Σχολεία. Βάφτηκαν εξωτερικά το 2ο Λύκειο και το 3ο Λύκειο (με τις περιφράξεις). 
•Δημοπρατήθηκε στις 25 Ιουλίου,  από το Δήμο Αγίας Παρασκευής, έργο ανακατασκευής των αύλειων χώρων  4ου (Χίου και Τσιμισκή) &  9ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης, στο Κοντόπευκο και στα Πευκάκια αντίστοιχα, προϋπολογισμού 119.867 ευρώ.
•Δημοπρατείται στις 7/11 η ανακατασκευή γηπέδων  5χ5 7ου  και 9ου   Δημοτικών Σχολείων που χρηματοδοτείται  από τη ΓΓΑ με Προγραμματική Σύμβαση.
•Δημοπρατήθηκε από το Δήμο το έργο εφαρμογής ρυμοτομικών γραμμών (ρυμοτομήσεων) στο Κοντόπευκο (Βιοκλιματική ανάπλαση), ύψους 401.000 ευρώ. Ήδη έχουν γίνει 2,7 χλμ ρυμοτομήσεων.
•Έγινε κατεδάφιση του μαντρότοιχου, που καταλάμβανε το πεζοδρόμιο και μέρος του οδοστρώματος, σε πλάτος 6,40μ Δερβενακίων 11 και Κύθνου. 
•Πραγματοποιήθηκε λεπτομερής καθαρισμός και αποψίλωση μεγάλου αριθμού οικοπέδων και μεγάλων χώρων (πχ στην οδό Παπαρηγοπούλου).
•Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση  των εγκαταλειμμένων οχημάτων.
•Έγινε δενδροφύτευση στην πλατεία Δημοκρατίας (Ιόλα) 23/1 από ομάδα μαθητών του  Σχολείου Κωφών & Βαρηκόων  με την συμβολή της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου.
•Σύντομα θα γίνει καθολική ασφαλτόστρωση των οδών Δημοκρατίας (από Χρ. Σμύρνης έως Παναγούλη), Κορυτσάς και Πλαπούτα.
•Συζητείται άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα μεταφοράς ανά εξάμηνο της Λαϊκής Κοντοπεύκου.
•Έχει προχωρήσει σημαντικά η προσπάθεια για την απόκτηση από το Δήμο του οικοπέδου της οδού Παπάγου για το οποίο μένει να καθοριστεί η χρήση του ως κοινόχρηστου ή κοινωφελούς χώρου, που θα αποφασίσει το Δημ. Συμβούλιο. 
•Καθιερώθηκαν, με τη στήριξη του Δήμου, οι Κυριακάτικες «ποδηλατοβόλτες» στο δίκτυο ποδηλατόδρομων του Κοντοπεύκου, που διοργανώνει πλέον η ομάδα «Φίλοι του Ποδηλάτου Αγίας Παρασκευής».
•Παραμένουν οι διεκδικήσεις του Δήμου για άνοιγμα προς χρήση του χώρου στάθμευσης οχημάτων με είσοδο από την οδό Γαρυττού στο Σταθμό Μετρό Χαλάνδρι.
•Προχωρά το έργο ανακατασκευής στα 5ο -11ο Δημοτικά Σχολεία, οδού Ψαρών.
 
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπεύκου Β.  Κουτσογιάννη αναφέρθηκε καταρχάς στις θετικές εξελίξεις σε μεγάλα θέματα όπως η βίλα Ιόλα και τα όμβρια, στη συνέχεια σε έργα κ.α. και συνέχισε θέτοντας αιτήματα του Συλλόγου  όπως τοποθέτησης στεγάστρων στις στάσεις, μείωση ταχύτητας των οχημάτων γύρω από τα σχολεία, πεζοδρόμηση της οδού Αρτέμωνος, απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων χώρων (οικόπεδο στην οδό Παπάγου, οικόπεδο Τήνου και Δερβενακίων, τρίγωνο στην οδό Θάλειας), το κυκλοφοριακό, βελτιώσεις οδών και  πεζοδρομίων, η προσβασιμότητα των σταθμών του Μετρό, η διαμόρφωση της οδού Γαρυττού σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, τα προβλήματα από τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στη Δερβενακίων  κ.α. 
Οι πολίτες που πήραν το λόγο για ερωτήσεις και τοποθετήσεις έθεσαν θέματα ρυθμίσεων κυκλοφορίας σε πολλά σημεία της πόλης, ελέγχου στάθμευσης, ασφαλούς κίνησης πεζών, σημάνσεων, διαμόρφωσης της οδού Γαρητού, απόκτησης από το Δήμο αδόμητων οικοπέδων, πεζοδρομίων, δυσοσμίας κάποιων φρεατίων και κάδων, φωτισμού, τοποθέτησης απαγορευτικών στάθμευσης, στολισμού τα Χριστούγεννα κ.α.
 
Παρεμβάσεις έκαναν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων «Αγία Παρασκευή η πόλη μας" Β. Ζορμπάς, πρ. Δήμαρχος και «Λαϊκή Συσπείρωση»  Ανδρ. Γκιζιώτης, καθώς και ο Δημ. Σύμβουλος Κ. Τσιαμπάς
Ο Δήμαρχος έδωσε απαντήσεις στα θέματα και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων  Δημ. Κονταξής έδωσε ειδικότερες  απαντήσεις και διευκρινίσεις για την απόκτηση του κτήματος-βίλας Ιόλα και σε θέματα έργων. 
Στη συνέλευση, που προήδρευσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος,  παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών και  Σοφ. Αϊδίνη, Αντιπρόεδρος, ο Πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Β. Τραυλός, το μέλος  του ΔΣ  της Δημοτικής  Βιβλιοθήκης Π. Παναγάκος, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ  Β. Τσαγγάρης, οι πρ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Μ. Γαβράς και Σπ. Παπασπύρος, ο πατήρ Στ. Τρικαλιώτης, η Α. Ζιώγα και ο πρ. Πρόεδρος Λ. Ριτζάκης από την Ένωση Συλλόγων Γονέων,  μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κοντοπεύκου κ.α.
 
 
Δημ/ση : 19/10/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software