ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: «ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

| Νέα του Δήμου

kremastres

Tην τοποθέτηση  (12) δώδεκα γλυπτών με τίτλο «Κρεμάστρες του Δημοσίου Χώρου» ή «το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στη συνεδρίαση του της 12ης Οκτωβρίου 2017.
Η δράση κινείται στους τρεις άξονες «Τέχνη», « Επαναχρησιμοποίηση της Ύλης» και «Προσφορά στον συνάνθρωπο»  και  αποσκοπεί  στο να παρουσιασθεί μέσω της τέχνης ένας νέος τρόπος & χώρος συγκέντρωσης και ανταλλαγής αγαθών, υλοποιημένο με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, ενισχύοντας & εμπνέοντας το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, συλλογικής δράσης και κοινωνικής προσφοράς. 
Τα γλυπτά θα εκτεθούν σε εκθεσιακό χώρο για 10 ημέρες. Την πρώτη της έκθεσης θα γίνει εκδήλωση εγκαινίων. Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης θα ακολουθήσει δεύτερη εκδήλωση όπου τα έργα θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία της Αγίας Παρασκευής ευαισθητοποιώντας τον περαστικό για επαναχρησιμοποίηση των αγαθών, ταυτόχρονα εμπεριέχοντας την έννοια του δώρου κάνει τον δημόσιο χώρο περισσότερο φιλικό και ανθρώπινο.
Τα έργα έχουν εικαστικό ενδιαφέρον καθώς η συγκεκριμένη ιδέα και χρήση παρουσιάζεται με 12 νέες διαφορετικές εκδοχές από καταξιωμένους δημιουργούς πτυχιούχους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και της Αρχιτεκτονικής, ενώ  ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να συμμετέχει σε αυτά αλλάζοντας πολλές φορές την όψη και την λειτουργία τους. 
 
Δημ/ση : 13/10/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software