ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΙΛΑΡΑΣ

| Νέα του Δήμου
ilaraΕμβολιασμό με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις, συστήνει  στοιχεία το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων-ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή την επιδημική έξαρση της ιλαράς, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα(196 μέχρι τις 28/9/2017 σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου) , σε παιδιά και ενήλικες, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας.  
Αναλυτικές πληροφορίες τόσο για την νόσο όσο και για τον εμβολιασμό παρέχονται στην ιστοσελίδα του  ΚΕΕΛΠΝΟ.  (www.keelpno.gr/Portals/0/Αρχεία/Προλαμβάνονται%20με%20εμβολιασμό/ΙΛΑΡΑ%20FAQs-νέο.pdf ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ)
  
Ανακοίνωση, με την ίδια αφορμή, εξέδωσε η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, η οποία συνιστά:
•Τον άμεσο εμβολιασμό των ανεμβολίαστων ατόμων, που δεν έχουν νοσήσει, στο παρελθόν, εκτός των εγκύων και ανοσοκατασταλμένων.
•Τον εμβολιασμό με 2η δόση, για όσους έχουν κάνει ήδη μία δόση εκτός των εγκύων και ανοσοκατασταλμένων.
•Για τα βρέφη να γίνει η 1η δόση του εμβολίου στους 12 μήνες (αντί στους 16), και μετά από 3 μήνες να χορηγείται και η 2η δόση.
•Οι γονείς να ακολουθούν τις οδηγίες των παιδιάτρων, σχετικά με τα εμβόλια.
Το σχετικό Δελτίο τύπου της Εταιρείας για την Ιλαρά βρίσκεται αναρτημένο εδώ: http://e-child.gr/component/k2/item/163-press-release-of-the-hellenic-pediatric-society-for-measles
 
Δημ/ση :5/10/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software