ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Η ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/9

| Νέα του Δήμου
ekklisiazoyses alimosΣήμερα 15/9 «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»
Σάββατο 16/9 Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας
Με  το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ από Θεατρική ομάδα του Δήμου Αλίμου,  συνεχίζονται απόψε στις 8:30μμ, οι εξαιρετικές παραστάσεις του 10ου  Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής, που προκαλούν  βράδυ κοσμοσυρροή στο Ανοικτό Θέατρο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» πρ. Στρατόπεδο «Σπυρούδη» (Σπάρτης 1-Αγ. Παρασκευή).
Οι παραστάσεις του φεστιβάλ στην πόλη μας ολοκληρώνονται την Κυριακή 17/9, στις 8:30μμ, με την Ομάδα Θεάτρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής ’’ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ’’ που θα παρουσιάσει, τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Δεγαΐτη.
Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης 
Σκηνικά-κοστούμια: Άρης Γεωργακόπουλος 
Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Πικράκης 
Χορογραφία: Παυλίνα Τσιάτσου 
Φωτισμοί: Γιάννης Δεγα’ί’της – Άρης Γεωργακόπουλος 
Κατασκευή σκηνικών: Χρήστος Χαμζαλάρης. 
Ενοικίαση κοστουμιών: Βεστιάριο ΣΥΡΟ 
Παίζουν οι: Αντιγόνη Οικονόμου, Βασίλης Κοζάκης,  Γιάννος Χατζημάρκου, Γιάννης Τσίμπρος,  Άκης Λιακόπουλος,  Μάνια Βλαχογιάννη, Σοφία Μάνεση,  Σοφία Νικητάκη, Φίλιππος Πετρόπουλος,  Αναστασία Δεληγιαννίδη, Xρύσα Στεργίου, Χριστίνα Πάκου, Σοφία Μάνεση , Μάνια Βλαχογιάννη, Φωτεινή Μπανιά , Αναστασία Δεληγιαννίδη ,Σοφία Νικητάκη ,Κωνσταντίνα Ραπτοπούλου Χρύσα Στεργίου , Χριστίνα Πάκου , Ηλέκτρα Γιαννακοπούλου, Εμμανουέλα Καραμπά, Αναστασία Σωτηροπούλου. 
Οι ‘’Εκκλησιάζουσες’’ του Αριστοφάνη είναι  ένα από τα τελευταία σωζόμενα έργα του, (γράφτηκε το 392 π.χ.) και είναι ένα από τα τρία όπου πρωταγωνιστούν γυναίκες (Λυσιστράτη –Θεσμοφόρες –Εκκλησιαζουσές). Μια απόφαση των γυναικών να αναλάβουν την εξουσία της Αθήνας με βασικό άξονα την κοινοκτημοσύνη σε όλα. Πρόταση καθαρά ουτοπιστική και ανέφικτη που θα έλυνε τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα της πόλης .
Υπενθυμίζουμε  ότι το Σάββατο 16/9, στις 8:00μμ,  στο Ανοικτό Θέατρο θα λάβει χώρα η πρώτη σειράς Συναυλιών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αγίας Παρασκευής με  τίτλο «Μελωδικές Πλατείες»  και υπότιτλο «Όλη η Ελλάδα σε πέντε γραμμές»,  με  έντεχνα νοσταλγικά τραγούδια αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα. Η προγραμματισμένη για την ίδια μέρα, παράσταση  του  φεστιβάλ «Το Σώσε»  από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας  ματαιώθηκε λόγω προβλήματος υγείας βασικού συντελεστή της. 
 
Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Το  πρόγραμμα όλων  των παραστάσεων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγ. Παρασκευής: www.agiaparaskevi.gr/~agiapara/portal/index.php/nea/nea-tou-dimou/4333-dimos-agias-paraskevis-theatriki-pandaisia-apo-9-eos-kai-21-septemvriou .
 
Δημ/ση :15/9/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software