ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΙΟΛΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

| Νέα του Δήμου
A IOLAS 2Τη μνήμη του Αλέξανδρου Ιόλα, 30 χρόνια μετά το θάνατο του (8/6/1987), τίμησε την Τετάρτη  7 Ιουνίου ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με εκδήλωση που διοργάνωσε στο θέατρο του 3ου Γυμνασίου στο Κοντόπευκο. 
Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος  ο οποίος τόνισε ότι στα σχέδια του Δήμου είναι η αγορά του κτήματος και της βίλας Ιόλα και η ανάδειξη της, με μελετημένες παρεμβάσεις και συμμετοχή της κοινωνίας, σε πολιτιστικό τοπόσημο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του. 
Ο πρ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και πρ. βουλευτής  Λεονάρδος Χατζηανδρέου μίλησε στη συνέχεια για τις, αμοιβαίας εκτίμησης,  σχέσεις του ως Δημάρχου με τον Αλ. Ιόλα, τη δωρεά  έκτασης τεσσάρων (4) στρεμμάτων όπως και της μελέτης για να γίνει η πλατεία Δημοκρατίας (Ιόλα) στον Παράδεισο, την πικρία που του δημιουργούσε ο ανελέητος πόλεμος του κίτρινου τύπου και με ιδιαίτερη έμφαση για τον άνθρωπο Αλ. Ιόλα. Τόνισε πως η απρόσμενη ασθένεια και ο θάνατος του δεν επέτρεψε στον Αλ. Ιόλα να υλοποιήσει τα σχέδια του  να κοσμήσει την πλατεία με γλυπτά διάσημων καλλιτεχνών και να διαθέσει τη συλλογή του στο ελληνικό κράτος μέσω  της την δημιουργίας Ιδρύματος-Μουσείου Μοντέρνας τέχνης.
A IOLAS 1Στη συνέχεια μίλησε ο  Σύμβουλος Τέχνης και βιογράφος του Αλ. Ιόλα Νίκος Σταθούλης, ο οποίος αφού εξέφρασε την «προτροπή» να ολοκληρώσει ο Δήμος τον σχεδιασμό του για την απόκτηση και ανάδειξη του κτήματος και της βίλας Ιόλα, αναφέρθηκε στο τρόπο που σκεφτόταν και  δρούσε ο διάσημος κοσμοπολίτης συλλέκτης έργων τέχνης και γκαλερίστας. Τόνισε πως ο Αλ.  Ιόλας, σε αντίθεση με την εικόνα που δημιουργούσε για αυτόν ο κιτρινισμός στο εσωτερικό της χώρας αποτρέποντας την απόκτηση της μοναδικής συλλογής του από το κράτος, ήταν προσωπικότητα με όραμα, κύρος και οι προσωπικές σχέσεις και επαφές που τον κατέτασσαν ανάμεσα στους πλέον αναγνωρίσιμους και διακεκριμένους ανθρώπους  ανά την υφήλιο. 
Μίλησαν επίσης ο πρ. Δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος, ο  πρ. Δημ. Σύμβουλος  Μιχ. Γαβράς και η ενεργή πολίτης Παραδείσου Ε. Ροδοπούλου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Ελισ. Πετσατώδη και Σπ. Παπαγεωργίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κ. Χατζηανδρέου, πρ. Αντιδήμαρχος, Δ. Κονταξής, Σ. Αϊδίνη και Ι. Μυλωνάκης, ο πρ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σκουλάς, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Τραυλός, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπεύκου Β. Κουτσογιάννη, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ε. Ματιάτου-Χατζοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων Στεφ. Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αγίας Παρασκευής Μ. Κρασσανάκης, το μέλος Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ Μ. Ρίζκ- Καρακατσάνη, το μέλος Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δ. Μπεθάνης, ο πρόεδρος επιτροπής ανεγέρσεως ναού Αγ. Αναργύρων Ι. Αρβανιτάκης, ο πατήρ Στ. Τρικαλιώτης, κ.α 
 
Δημ/ση : 8/6/2017
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software