ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

| Νέα του Δήμου
ela st thΗ μεγάλη συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον χαρακτήρισαν τις δυο πρώτες μέρες του τετραήμερου εκδηλώσεων με τίτλο «Έλ@ στη θέση μου», που διοργανώνουν το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, οι πρέσβειρες της Ακαδημίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου «Saferinternet», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ»,
των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού,  και απευθύνεται στο σύνολο της Σχολικής κοινότητας με στόχο την  ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων στα θέματα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, του σχολικού εκφοβισμού  και της αλληλεγγύης.  
Την Κυριακή 12/3, στο κατάμεστο από παιδιά και γονείς θέατρο του 2ου Γυμνάσιου, παρουσιάστηκε  από την θεατρική ομάδα "Χιλιοδένδρι"  η θεατρική παράσταση "Η Φάρμα του Διαδικτύου", η οποία απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην παράσταση, που ήταν ανοιχτή για όλους, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Π. Γκόνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Χατζηανδρέου πρ. Αντιδήμαρχος, ο Πρόεδρος της Β΄/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Β. Τραυλός, η Πρόεδρος του «Αργώ» Γ. Πίσπα, εκπαιδευτικοί κ.α. 
Τη Δευτέρα 13/3  στο 4ο Γυμνάσιο έλαβε χώρα η διαδραστική θεατρική παράσταση «ΓΙΑΝΝΗΣ Χ=xenos» από τη θεατρική ομάδα «Τόπος Αλλού», αποκλειστικά για τους μαθητές της Γ΄ τάξης των  3ου   & 4ου Γυμνασίων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν συμμετέχοντας ενεργά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται ως εξής: 
Σήμερα Τρίτη 14/3:
•Παρεμβάσεις στα τέσσερα Λύκεια του Δήμου από το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης «Αργώ», όπου θα γίνουν συζητήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τους Ψυχολόγους του Κέντρου έπειτα από συνεννόηση με τους Δ/ντές των σχολείων. 
11:50 -13:25, στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων: «Έλα στη θέση μου: Τα διηγήματα αλληλεγγύης που έγιναν παράσταση» θεατρική παράσταση από το «Θέατρο Αγορά Πάτρας»,  με παράλληλη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα για τους μαθητές. Η θεατρική παράσταση δημιουργήθηκε από την Εταιρία Θεάτρου και Τέχνης «Θέατρο Αγορά Πάτρας» με 6 μονόπρακτα τα οποία περιέχονται ως διηγήματα στο συλλογικό τόμο «Έλα στη Θέση μου» που εκδόθηκε από το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής και περιέχει 20 ιστορίες – διηγήματα για την αλληλεγγύη.
20:00,  στο 2ο Γυμνάσιο: «Έλα στη θέση μου: Τα διηγήματα αλληλεγγύης που έγιναν παράσταση» θεατρική παράσταση από το «Θέατρο Αγορά Πάτρας»,  για όλους τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής. 
Αύριο Τετάρτη 15/3 στο 2ο Γυμνάσιο :
11:50 - 13:25:  «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο»  διαδραστική θεατρική παράσταση για τους μαθητές της Γ΄ τάξης των 1ου , 2ου  & 5ου Γυμνασίων.
18:30-20:30:  Ημερίδα (στρογγυλό τραπέζι με επιστημονικές εισηγήσεις) υπό την επιστημονική εποπτεία του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Αργώ», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, που απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους  της Αγίας Παρασκευής. 
20:30-21:00:  Βράβευση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, το οποίο μετά από αξιολόγηση της κοινότητας eSafety αναδείχτηκε πρώτο Δημοτικό Σχολείο στην Ελλάδα που κατέκτησε το χρυσό επίπεδο πιστοποίησης eSafety για την ανάπτυξη ενός άριστου επιπέδου ψηφιακής ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η βράβευση θα γίνει από τον κ. Άρη Λούβρη, Εθνικό Συντονιστή eSafety Label.  
 
Δημ/ση : 14/3/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software