ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Ημερίδα και βράβευση 6ου Δημοτικού Σχολείου

| Νέα του Δήμου

e s tΤο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, οι πρέσβειρες της Ακαδημίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου «Saferinternet», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ», των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού,  διοργανώνουν

τετραήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Έλ@ στη θέση μου» που απευθύνεται στο σύνολο της Σχολικής κοινότητας με στόχο την  ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων στα θέματα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, του σχολικού εκφοβισμού  και της αλληλεγγύης. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Κυριακή 12/3, 18:30,  στο 2ο Γυμνάσιο «Η Φάρμα του Διαδικτύου» θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα «Χιλιοδένδρι», η οποία απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Δευτέρα 13/3,  11:50 - 13:25, στο 4ο Γυμνάσιο«ΓΙΑΝΝΗΣ Χ=xenos» διαδραστική θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Τόπος Αλλού», για τους μαθητές της Γ΄ τάξης των  3ου   & 4ου Γυμνασίων.
  • Τρίτη 14/3:
  • Τετάρτη 15/3 στο 2ο Γυμνάσιο :
  • Παρεμβάσεις στα τέσσερα Λύκεια του Δήμου από το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης «Αργώ», όπου θα γίνουν συζητήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τους Ψυχολόγους του Κέντρου έπειτα από συνεννόηση με τους Δ/ντές των σχολείων.
  • 11:50 -13:25, στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων: «Έλα στη θέση μου: Τα διηγήματα αλληλεγγύης που έγιναν παράσταση» θεατρική παράστασηαπό το «Θέατρο Αγορά Πάτρας»,  με παράλληλη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα για τους μαθητές. Η θεατρική παράσταση δημιουργήθηκε από την Εταιρία Θεάτρου και Τέχνης «Θέατρο Αγορά Πάτρας» με6 μονόπρακτα τα οποία περιέχονται ως διηγήματα στο συλλογικό τόμο «Έλα στη Θέση μου» που εκδόθηκε από το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής και περιέχει 20 ιστορίες – διηγήματα για την αλληλεγγύη.
  • 20:00,  στο 2ο Γυμνάσιο: «Έλα στη θέση μου: Τα διηγήματα αλληλεγγύης που έγιναν παράσταση» θεατρική παράστασηαπό το «Θέατρο Αγορά Πάτρας»,  για όλους τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής.
  • 11:50 13:25:  «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο»  διαδραστική θεατρική παράσταση για τους μαθητές της Γ΄ τάξης των 1ου2ου  & 5ου Γυμνασίων.
  • 18:30-20:30:  Ημερίδα (στρογγυλό τραπέζι με επιστημονικές εισηγήσεις)υπό την επιστημονική εποπτεία τουΔιαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Αργώ», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, που απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους  της Αγίας Παρασκευής.
  • 20:30-21:00:  Βράβευση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, το οποίο μετά από αξιολόγηση της κοινότητας eSafety αναδείχτηκε πρώτο Δημοτικό Σχολείο στην Ελλάδα που κατέκτησε το χρυσό επίπεδο πιστοποίησης eSafety για την ανάπτυξη ενός άριστου επιπέδου ψηφιακής ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η βράβευση θα γίνει από τον κ. Άρη Λούβρη, Εθνικό Συντονιστή eSafety Label.  

E s th AFISA

Δημ/ση : 7/3/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software