ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

| Νέα του Δήμου
kyr orhΕπιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5η Μαρτίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου. 
Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου. Ακολούθησε η ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα  ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Κορναράκη, αναπληρωτή καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: “Η Κυριακή της  Ορθοδοξίας και η Εικονολογία του σύγχρονου Ανθρώπου” .  Ο ομιλητής  κατ αρχάς εξιστόρησε περιληπτικά τα θεολογικά ζητήματα και τα ιστορικά γεγονότα που ταλάνισαν το Βυζάντιο και την Εκκλησία  για 117 περίπου χρόνια μέχρι την αναστήλωση των εικόνων το 843, η οποία τιμάται την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξάρτηση του σύγχρονου ανθρώπου  από την ψηφιακή εικόνα η οποία γίνεται τρόπος ερμηνείας του αληθινού κόσμου και καθυποτάσσει τον ίδιο τον άνθρωπο στην γοητεία της εικόνας του  και  στο ναρκισσισμό του. Ολοκλήρωσε την ομιλία του  τονίζοντας μεταξύ άλλων: « Η αναστήλωση των εικόνων, προϋποθέτει γκρέμισμα των ειδώλων» δηλαδή των «εικόνων που υποβαθμίζουν την ανθρώπινη  φύση ή τη χρησιμοποιούν ως εργαλείο ιδιοτελών επιδιώξεων»  με την αποδόμηση από τον άνθρωπο του ειδώλου που κατασκευάζει για τον εαυτό του και την αναστήλωση του «κατ εικόνα»  κοιτώντας «προς το αρχέτυπο κάλος των ιερών εικόνων που φανερώνει την πραγματική ομορφιά» του προσώπου του.   
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ψαλμούς από τον κ. Χρήστο Σταύρου, Πρωτοψάλτη Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και Χορωδία.  
 
Δημ/ση : 6/3/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software