ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟΥ

| Νέα του Δήμου
karnavali genΈνα εκπληκτικό  Καρναβάλι με συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών και  κόσμου διοργάνωσε την Κυριακή 19/2  ο Δήμος  Αγίας Παρασκευής με τη συνεργασία  Συλλόγων και φορέων.  Το κέφι, ο ρυθμός, η φαντασία,  και το  πολύχρωμο πλήθος μικρών και μεγάλων πλημμύρησαν την Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής, την οδό Αγίου Ιωάννου, την πλατεία Αι Γιάννη και το κλειστό Γυμναστήριο της οδού Νότου για περισσότερες από πέντε  ώρες.
Η γιορτή ξεκίνησε στις 2:00μμ με συγκέντρωση των καρναβαλιστών στην οδό Γιαβάση, στην Κεντρική πλατεία, όπου  μοιράστηκαν, καπελάκια, σερπαντίνες, σφυρίχτρες, μάσκες, χαρτοπόλεμος κ.α.
Από εκεί ξεκίνησε η παρέλαση αρμάτων, ομάδων, καρναβαλιστών και κόσμου κατά μήκος της οδού Αγίου Ιωάννου ως την πλατεία Αι Γιάννη, όπου ακολούθησαν δρώμενα, γαϊτανάκια και χοροί. Στην παρέλαση πήραν μέρος άρματα, ομάδες αλλά και παρέες με πλήθος μασκαρεμένων.
 karnvali gen 1 1
Στη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης συμμετείχαν:  Άρμα του Δήμου ακολουθούμενο από τον Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους, τα ΚΑΠΗ και τα παιδιά ΑμεΑ με το Σύλλογο Ηπειρωτών, το 13ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Δημοτικό, το 2ο Δημοτικό, το άρμα του 3ου   Δημοτικού, το 4ο Δημοτικό,το άρμα και δύο γαϊτανάκια των 5ου & 11ου    Δημοτικών , το 6ο Δημοτικό, το 7ο Δημοτικό, τα 8ο  & 9ο  Δημοτικά, το άρμα των Παιδικών Σταθμών, το Λύκειο Ελληνίδων, οι «Κουδουνοφόροι στον Σοχό», οι «Χαρταετοί»,  το άρμα «Καμήλα» και «Κουδουνάτοι» από τους Κορύβαντες και μαζί τους ο σύλλογος Κατοίκων Πευκακίων, το άρμα των Συλλόγων Κατοίκων Τσακού και Κρητών, το 4ο Λύκειο μαζί με παιδιά από τα 1ο  και 5ο  Γυμνάσια, το άρμα των Εθελοντών με τη συμμετοχή του Συλλόγου Αρκάδων, 2 άρματα των Χοροταξιδευτών με συμμετοχή μελών του συλλόγου γονέων  και παιδιών του 4ου  Γυμνασίου, το 3ο Γυμνάσιο, οι «Κουδουνάτοι» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» κ.α. Ανάμεσα στα θέματα των αρμάτων, πληρωμάτων  και ομάδων περιλαμβάνονταν: «Τρελοεπιστήμονες-Τρελογιατροί», «Τα παιδιά των λουλουδιών», «Μικρό καράβι με βάρκα την ελπίδα», « Όνειρα γλυκά», «Αλαλούμ» «Μία τρελλή φάρμα», «Εξαφάνιση Νύφης», «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», «Το Σπίτι του Δρακουμέλ», «Το Καράβι των Χοροταξιδευτών» κ.α. 
  karnvali gen 1 2
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με αποκριάτικο πάρτι στο κλειστό  το Γυμναστήριο στην οδό Νότου, με μουσική, χορό και κεράσματα για όλους και τη μουσική επιμέλεια του Μέστρου της Φιλαρμονικής του Δήμου  Φώντα Τζανίνη.
  karnvali gen 2 2
Στο πρώτο καρναβάλι του Δήμου Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους Συλλόγους, τα παιδιά των σχολείων, τους συμμετέχοντες και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της γιορτής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Π. Γκόνης (ο οποίος συντόνισε όλη την εκδήλωση) και  Ι. Σιδέρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Σωτ. Παπαμιχαήλ πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Τερψ. Γκιόκα πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, Σ. Αϊδίνη, Στ. Ψύλλα και Ι. Λογοθέτης, ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Τ. Σερκεδάκης, πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων κ.α.
 karnvali gen 4 2
 
Δημ/ση : 20/2/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software