ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

| Νέα του Δήμου
SDE egeniaΜε μια λιτή και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 23/11 τα εγκαίνια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας- ΣΔΕ στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής όπου μεταφέρθηκε (από την Παλήνη) και φιλοξενείται από φέτος με πρόσφατη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. 
Στην εκδήλωση μετά τον καθιερωμένο αγιασμό έκαναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Π. Γκόνης και ο Πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βασ. Τραυλός. Στη συνέχεια μίλησε ο Διευθυντής του ΣΔΕ  Δ. Κατσίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο του σχολείου και ευχαρίστησε και εκ μέρους των παραβρισκόμενων εκπαιδευτικών και μαθητών του το Δήμο για τη στήριξη και τη φιλοξενία.  Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι ομιλίες τριών μαθητριών του σχολείου, που τώρα συνεχίζουν στο Πανεπιστήμιο η μία και στο Λύκειο οι άλλες δύο, για το πώς η δεύτερη ευκαιρία που τους έδωσε το ΣΔΕ άλλαξε τη ζωή τους.
 Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη).
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ίση ευκαιρία στη μάθηση στους πολίτες όλων των ηλικιών, η οποία εκφράστηκε από τη Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και συγκεκριμένα από το Διευθυντή του κ. Δημήτριο Κατσίνη.
 
Στόχοι των Σχολείων είναι:
Να ολοκληρώσουν οι ενήλικες την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Να συνδεθούν με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Να αποκτούν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες.
Να ενισχύσουν την προσωπικότητά τους ανακτώντας την αυτοεκτίμηση και την αυ-τοπεποίθησή τους.
Να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν τη θέση τους στον χώρο της δουλειάς τους.
 
Δημ/ση : 24/11/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software