ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

| Νέα του Δήμου
sx 2 efkΈχουμε τη χαρά και την τιμή να σας καλέσουμε στα εγκαίνια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 23/11/2016 και ώρα 5:00 μ.μ. στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής (οδοί Σ. Καράγιωργα και Δερβενακίων). 
Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, φιλοξενούμε πλέον το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) στο 3ο Γυμνάσιο το οποίο υπάγεται σε μια ομάδα σχολείων που έχουν δημιουργηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπό την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και θεσμοθετήθηκαν με τον Ν.2525/97.
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη).
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ίση ευκαιρία στη μάθηση στους πολίτες όλων των ηλικιών, η οποία εκφράστηκε από τη Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και συγκεκριμένα από το Διευθυντή του κ. Δημήτριο Κατσίνη.
Στόχοι των Σχολείων είναι:
Να ολοκληρώσουν οι ενήλικες την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Να συνδεθούν με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Να αποκτούν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες.
Να ενισχύσουν την προσωπικότητά τους ανακτώντας την αυτοεκτίμηση και την αυ-τοπεποίθησή τους.
Να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν τη θέση τους στον χώρο της δουλειάς τους.
 
 
          Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
          ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
        
            ΠΑΝΟΣ ΓΚΟΝΗΣ                                                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
 
Δημ/ση :  11/11/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software