ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: NEA ΜΕΙΩΣH ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΦΩΤΙΣΜΟΥ-ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

| Νέα του Δήμου
VK1Τη μείωση  των τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και τη συνέχιση  της πλήρους απαλλαγής ευπαθών ομάδων   για το 2017 αποφάσισε στις 3/11/2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, εγκρίνοντας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία την σχετική πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα με την εν λόγω απόφαση:
Μειώνονται  3% τα τέλη για οικίες,  καταστήματα, ιδιωτικά σχολεία και ιδιωτικές κλινικές.
Απαλλάσσονται  πλήρως, με εισοδηματικά κριτήρια, από ανταποδοτικά τέλη  Μακροχρόνια Άνεργοι, Άποροι, Άτομα με αναπηρία, Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι και Μονογονεϊκές Οικογένειες .
Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική αρχή έχει μειώσει τα τέλη κατά 6% το 2015 και  3% το 2016  (ειδικά για τα καταστήματα έως 60 τ.μ. η μείωση το 2015 ήταν 15%).
Ταυτόχρονα προχωρούν σημαντικές δράσεις του σχεδίου ολοκληρωμένης  διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης όπως: 
Η δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) και κομποστοποίησης από Διαδημοτική συνεργασία των τριών Δήμων Αγ. Παρασκευής, Παπάγου - Χολαργού και Ζωγράφου, που άρχισε να υλοποιείται με την απόφαση για υποβολή  κοινής πρόταση χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ.
Η απόκτηση και δημιουργία ιδιόκτητου χώρου στάθμευσης για τα απορριμματοφόρα και τα λοιπά οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αγ. Παρασκευής. 
Η δημιουργία Πράσινου Σημείου (Green Point) που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. 
Η εγκατάσταση των υπόγειων κάδων, που υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη στην Κεντρική Πλατεία, σε όλες τις περιοχές του Δήμου Αγ. Παρασκευής.
Η διαδικασία απόκτησης του αναγκαίου εξοπλισμού που θα ξεκινήσει εντός του 2016.
 
Δημ/ση :  4/11/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software