ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ

| Νέα του Δήμου
Synelefseis 2016 Tsakos 7Με την πετυχημένη και μαζική συνέλευση στον Τσακό, την Τετάρτη 2-11-16, στο 3ο  Δημοτικό Σχολείο, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Συνοικιακών συνελεύσεων  που  διοργάνωσε για 3η χρονιά η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής ενόψει της σύνταξης του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017. 
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος  αναφέρθηκε, αρχικά, στα σημαντικά  έργα και τις παρεμβάσεις που έκαμε το 2016 ή δρομολόγησε  για το 2017 η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της στην περσινή συνέλευση (2/11/15).  Συγκεκριμένα:
Οι αγωγοί ομβρίων για τις οδούς Καραϊσκάκη, Σολωμού, Μπουµπουλίνας  και Μεγ. Σπηλαίου περιλαμβάνονται  στο μεγάλο έργο ομβρίων προϋπολογισμού 4.385.365,86€, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και  δημοπρατήθηκε στις 6/9/2016  από την Περιφέρεια Αττικής και θα ξεκινήσει σύντομα. 
Εκπονείται εντός του 2016  μελέτη ομβρίων, για την οδό Νεαπόλεως από το Δημόκριτο μέχρι τα όρια με το Χολοργό. 
Έχει υπογραφεί η σύμβαση για το έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων που περιλαμβάνει τις οδούς Καλαβρύτων, Π. Γρηγορίου, Ε. Βενιζέλου, Μπουμπουλίνας, Γράμμου  και τον παράδρομο προς νεκροταφείο (Π. Γρηγορίου - Νεαπολέως).
Το έργο επισκευής οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα σε  σημεία της πόλης, που εκτελέστηκε, περιλάμβανε παρεμβάσεις σε 7 δρόμους του Τσακού.
Υπογράφηκε την Παρασκευή 21/10 η σύμβαση του έργου επισκευής και συντήρησης των υπαίθριων χώρων και των παιδικών χαρών του Δήμου, μέσω της οποίας θα ανακατασκευαστεί η Παιδική Χαρά στην οδό Γεναδίου, η τελευταία μη πιστοποιημένη στον Τσακού.  Παράλληλα έγινε αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από πρόσφατους βανδαλισμούς στην Παιδική Χαρά Πλατείας Τσακού, που πλέον φυλάσσεται όπως όλες. Ταυτόχρονα η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου πραγματοποίησε λεπτομερή καθαρισμό της Πλατείας Τσακού και το Τμήμα Αυτεπιστασίας αποκατέστησε ζημιές στα παγκάκια και το ίδιο έγινε στην πλ. Μικράς Ασίας-Αρκαδίου.
Ξεκίνησε  την Τρίτη 25/10 η απομάκρυνση  εγκαταλειμμένων οχημάτων.
Δημοπρατήθηκε από τις  Κτιριακές Υποδομές Α.Ε στις 12 Ιουλίου 2016 το 1Ο ΕΠΑΛ (Λύκειο Μπαρμπίκα) με προϋπολογισμό 5.192.000,00 €, έργο που είχε “σταματήσει” για 8 χρόνια. 
Έγιναν έργα και παρεμβάσεις αναβάθμισης (ανακατασκευές αύλειων χώρων, βαψίματα εσωτερικά και εξωτερικά, ευρείας κλίμακας επισκευές, ανακατασκευές και συντηρήσεις, προμήθειες ηλεκτρονικού εξοπλισμού όπως φωτοτυπικά, προτζέκτορες, ΗΥ, καθώς και εξοπλισμού επίπλων, κ.α.) σε όλα τα σχολεία (όλων των βαθμίδων) του Τσακού.
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες του Κοιμητηρίου (Γεωλογική-Υδρογεωτεχνική-Ανάπλασης) και έχουν κατατεθεί προς έγκριση στο ΥΠΕΚΑ. Συνολική μελέτη ανάπλασης θα εκπονηθεί το 1ο εξάμηνο του 2017 και η δημοπράτηση της κατασκευής των  έργων ανάπλασης και του Ναού προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2017. Έγιναν  εργασίες γενικού καθαρισμού των διαδρόμων, των σκεπών των οικογενειακών τάφων, των οστεοφυλακίων όπως και των πεζοδρομίων και του περιβάλλοντος χώρου του Κοιμητηρίου με χρήση ειδικών μηχανημάτων και υλικών. Έγινε επίσης νέα μείωση τελών κατά 8%.
Έγινε καθαρισμός στους χώρους και βελτίωση της περίφραξης  του Κολυμβητηρίου. Η κατασκευή του θα προχωρήσει με την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και θα είναι κλειστό για εξοικονόμηση ενέργειας. Η περίφραξη του  χώρου  του Κολυμβητηρίου θα ανακατασκευαστεί  με τρόπο καλαίσθητο και αποτελεσματικό και θα παραμείνει και μετά την κατασκευή και λειτουργία του. Ανατίθεται εντός του 2016 μελέτη βιωσιμότητας και θα υπάρχει κωδικός μελέτης κατασκευής στον προϋπολογισμό του 2017.
Έγιναν σημαντικές ενέργειες για την πυροπροστασία:
Αποκτήθηκε Πυροσβεστικό  κατάλληλο για τους χωματόδρομους του βουνού που παραχώρησε ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού-ΣΠΑΥ στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής για τη χρήση του οχήματος, του οποίου η καθημερινή παρουσία στο βουνό  ενισχύει τις δυνατότητες για άμεση αντιμετώπιση πιθανής πυρκαγιάς, θα συνεργαστεί με το Σωματείο Εθελοντών Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού-ΣΕΠΒΑΤΥ.
Πραγματοποιήθηκε λεπτομερής καθαρισμός και αποψίλωση μεγάλου αριθμού οικοπέδων και άλλων χώρων στον Τσακό, με εργολαβία μετά από διαγωνισμό, όπως και με τη σημαντική βοήθεια των υπαλλήλων της Πολιτικής προστασίας – πυρασφάλειας (Λόφος Τσακού, οικοδομικό τετράγωνο 118 κ.α.).
Μετά τον καθαρισμό της δεξαμενής νερού στο Λόφο Τσακού που έκανε εθελοντικά σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής ο δραστήριος Σύλλογος Κατοίκων της περιοχής, ακολούθησαν από τον Δήμο  ενέργειες όπως τοποθέτηση βρύσης για πότισμα, τοποθέτηση παροχής νερού στη Δεξαμενή κα.
Πραγματοποιήθηκε δράση καθαρισμού του Υμηττού και συντήρησης του Δικτύου Πυρασφαλείας από το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού-ΣΕΠΠΒΑΤΥ, την Κυριακή 17 Απριλίου, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης  «Let’s do it Greece 2016»,  με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του Δήμου Παιανίας.
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου η δράση "Φροντίζουμε την πόλη μας"  για τον καθαρισμό του Πάρκου Νεαπόλεως, που οργάνωσε το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για Α.με.Α του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας "ΙΡΙΣ", τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ" και το Οικοτροφείο "ΕΠΑΚΜΟΣ".
Αποξηλώθηκε από συνεργείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής η κατεστραμμένη και εγκαταλειμμένη εξέδρα που βρισκόταν τοποθετημένη από χρόνια στο Πάρκο της οδού Γραβιάς. Η αποξήλωση της εξέδρας όχι μόνο απελευθέρωσε το χώρο του Πάρκου που καταλάμβανε αλλά και τον κατέστησε πιο  όμορφο και πιο ασφαλή για τους πολίτες.  Ακολούθησε λεπτομερής καθαρισμός και αποψίλωση στο Πάρκο τον Ιούλιο από το Δήμο.  Ο χώρος του Πάρκου πρόκειται να αναπλαστεί σε συνεργασία του Δήμου με τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και με σεβασμό στο γεγονός ότι ανήκει στη Β΄Ζώνη του Υμηττού. 
Με πρωτοβουλία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) προχωράει σε ανάδειξη και αναβάθμιση των μονοπατιών του βουνού, με καθαρισμό, κατάλληλη σήμανση και χάρτες. 
Ενισχύθηκαν τα Δημοτικά Ιατρεία με προσθήκη εθελοντών γιατρών και ειδικοτήτων. Υπάρχουν οι Ειδικότητες: Παθολόγου, Καρδιολόγου, Χειρουργού, Ω.Ρ.Λ., Παιδιάτρου, Γυναικολόγου, Ουρολόγου, Ορθοπεδικού, Ενδοκρινολόγου, Δερματολόγου Οφθαλμίατρου, Αγγειοχειρουργού, Νευρολόγου, Ψυχιάτρου, Ψυχοθεραπευτή, Ψυχολόγου, αιμοληψία, ιατρείο διακοπής καπνίσματος.
Με αγώνα του Δήμου και των κατοίκων έγινε ανάκληση άδειας κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Καραϊσκάκη.  Ο Δήμος έχει λάβει τέσσερεις συνεχόμενες και ομόφωνες αποφάσεις για τρίμηνη αναστολή χορήγησης εγκρίσεων εγκατάστασης Σταθμών Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας από τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες. Έχει επίσης αναλάβει πρωτοβουλίες διεκδικώντας ουσιαστική βελτίωση του θεσμικού πλαισίου.
Αναζητείται λύση για την απόκτηση του 118 Οικοδομικού Τετραγώνου (1.350.000 η αντικειμενική του αξία).
Μετά τον χαρακτηρισμό του  κτήματος Μακρή σε κατάλληλο και αναγκαίο για σχολειό, από κατάλληλο αλλά όχι αναγκαίο (που ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2014) γίνεται προσπάθεια από το Δήμο να προχωρήσει η απόκτηση του από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (πρώην ΟΣΚ).
Η διεκδίκηση της απόκτησης των χώρων ιδιοκτησίας του Υπουργείου Γεωργίας από το Δήμο παραμένει σταθερή. Υπάρχει αναγνώριση ότι είναι λογικό να ανήκουν στο Δήμο. 
Έγινε ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου δίπλα στον Πρ. Ηλία με εργολαβία του Δήμου, όπως και διαμορφώσεις πεζοδρομίων (τμήματα) σε πολλά σημεία, τοποθέτηση απαγορευτικών στάθμευσης κ.α.
Εντός του 2017 θα γίνει αποτύπωση και χαρακτηρισμός σε οδό ήπιας κυκλοφορίας της οδού Κονδυλάκη στο Νομισματοκοπείο.
 Synelefseis 2016 Tsakos 5
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού Β.  Σαββίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη να συνεχιστεί η πολύ καλή και πετυχημένη χρονιά στον τομέα πολιτικής προστασίας-πυροπροστασίας και πρότεινε την διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού.  Οι πολίτες που πήραν το λόγο για ερωτήσεις και τοποθετήσεις, έθεσαν θέματα πεζοδρομίων, βελτιώσεων στην πλατεία Μικράς Ασίας, ασφαλτοστρώσεων και σημάνσεων δρόμων, σημειακών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με έμφαση στην  ασφάλεια μαθητών και πεζών, συγκοινωνίας, τοποθέτησης στεγάστρων στις στάσεις από τον ΟΑΣΑ, καμπάνιας για το πρόβλημα της περισυλλογής των περιττωμάτων ζώων από τους ιδιοκτήτες τους  κ.α. Παρέμβαση έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρ. Γκιζιώτης
Ο Δήμαρχος έδωσε απαντήσεις για όλα τα θέματα και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ι. Σιδέρης ενημέρωσε για την κοινή πρόταση των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Ζωγράφου και Παπάγου Χολαργού για τη δημιουργία Σταθμού μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. 
Στη συνέλευση, που προήδρευσε ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γερ. Βλάχος,  παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδ. Π. Γκόνης ο πρ. Δήμαρχος Β. Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σωτ. Παπαμιχαήλ, η Πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τερψ. Γκιόκα, οι Δημ. Σύμβουλος Κ. Τσιαμπάς, η Πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Α. Μπασακίδου-Καράμπελα, η Πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΓΩ» Γ. Πίσπα, ο Πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Β. Τσαγκάρης, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Τσακού κ.α.
 
Δημ/ση :  3/11/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software