ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ

| Νέα του Δήμου
syn ai gianni 31 10 16Με ικανοποιητική παρουσία Δημοτών και με πολλές ερωτήσεις έγινε η   συνέλευση στον Αϊ Γιάννη, τη Δευτέρα 31-10-16, στο 2ο  Γυμνάσιο, στο πλαίσιο  των Συνοικιακών συνελεύσεων που  διοργανώνει για 3η χρονιά η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής ενόψει της σύνταξης του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017. 
 Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος  αναφέρθηκε, αρχικά, στα σημαντικότερα έργα και τις παρεμβάσεις που έκαμε το 2016 ή δρομολόγησε  για το 2017 η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της στην περσινή συνέλευση (22/10/15).  Συγκεκριμένα:
Εγκρίθηκε η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αγίας Παρασκευής και ο καθορισμός όρων δόμησης για το Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Στ.Κώτσης και σήμερα βρίσκεται στο νομοπαρασκευαστικό για την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ. Πρόκειται για πολύχρονη διαδικασία της οποίας η ολοκλήρωση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη ανάπλαση και αξιοποίηση του Πάρκου.
Αποξηλώθηκαν οι κερκίδες και τοποθετήθηκε νέα σκηνή και  νέα οθόνη για τη  λειτουργία του Δημοτικού κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος» και του διαδημοτικού φεστιβάλ θεάτρου στον πλήρως και καλαίσθητα ανανεωμένο χώρο στο πάρκο Στ.Κώτσης.
Ολοκληρώθηκε η μελέτη και εντός του 2016 θα δημοπρατηθεί, αμέσως μετά την έκδοση του ΦΕΚ για το πάρκο Στ.Κώτσης,  η πλήρης ανακατασκευή του κτιρίου των χώρων υγιεινής του πάρκου, η οποία θα αποτελέσει και μια πρόταση για τη συνολική ανάπλαση των εξωτερικών όψεων των κτιρίων του πάρκου.
Προχωράμε σε μελέτη εντός του 2016 και τους πρώτους μήνες του 2017 προκειμένου το φθινόπωρο του 2017 να δημοπρατηθεί έργο διάνοιξης των οδών Μεγαλόχαρης, Πραξιτέλους και  Παλαιολόγου.  Θα προηγηθεί η κατασκευή των τοίχων αντιστήριξης της οδού Μεγαλόχαρης από το Γαλλικό Κολλέγιο εντός των ορίων του, οι οποίοι αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2017.
Επιδιώκουμε την αποτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας, με παράνομη είσοδο, από την οδό Λαυρίου.
Έγινε η εγκατάσταση τριών βυθιζόμενων συστημάτων συμπίεσης απορριμμάτων στην Κεντρική Πλατεία, τα οποία αντικατέστησαν τους υπάρχοντες παραδοσιακούς κάδους.  Με τους βυθιζόμενους κάδους αποφεύγονται οι οσμές και αναβαθμίζεται αισθητικά ο περιβάλλον χώρος. 
Αντικαταστάθηκαν όλοι οι πράσινοι κάδοι στην οδό Αγίου Ιωάννου.
Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων στην πλατεία Αϊ Γιάννη και σε άλλα σημεία της πόλης.
Τέθηκε σε λειτουργία ειδικό όχημα για την ανακύκλωση, το Κινητό Πράσινο Σημείο, που συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην καθαρότητα των συλλεγόμενων υλικών και στον σεβασμό του περιβάλλοντος. 
Ξεκίνησε  από τον Αϊ Γιάννη την Τρίτη 25/10 η απομάκρυνση  εγκαταλειμμένων οχημάτων.
Έχει υπογραφεί η σύμβαση για το έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων που περιλαμβάνει τις οδούς Ασημακοπούλου και Ύδρας (και την πλατεία). 
Το έργο επισκευής οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα σε 57 σημεία της πόλης, που εκτελέστηκε, περιλάμβανε παρεμβάσεις σε 23 σημεία του Αϊ Γιάννη. 
Εφαρμόσαμε πιλοτική πεζοδρόμηση της οδού Γιαβάση στο τμήμα από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι την οδό Στρατ. Τόμπρα τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 7:00μμ έως τις 6:00πμ της επομένης (24/6 έως 26/9/2016)  για δεύτερη συνεχή χρονιά. Εκπονούμε μελέτη αποτύπωσης και πρότασης προκειμένου να προχωρήσουμε στην ανάπλαση της οδού καθώς και της αρχής της Αγίου Ιωάννου.
Εκπονούμε μελέτη αποτύπωσης και πρότασης προκειμένου να εντάξουμε την ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους στα χρηματοδοτούμενα έργα της Περιφέρειας Αττικής.
Εκπονούμε μελέτη προκειμένου να προχωρήσουμε στην ανάπλαση της πλατείας του Αι Γιάννη. Στόχος η ορθότερη ανάπτυξη της παιδικής χαράς, η κατάργηση του παλιού πολύπαθου συντριβανιού και η δημιουργία σύγχρονου συντριβανιού σε άλλη θέση, καθώς και ο εμπλουτισμός των ποικιλιών του πρασίνου της πλατείας.
Έγιναν έργα και παρεμβάσεις αναβάθμισης (ανακατασκευές αύλειων χώρων, βαψίματα εσωτερικά και εξωτερικά, ευρείας κλίμακας επισκευές, ανακατασκευές και συντηρήσεις, προμήθειες ηλεκτρονικού εξοπλισμού όπως φωτοτυπικά, προτζέκτορες, ΗΥ, καθώς και εξοπλισμού επίπλων, κ.α.) σε όλα τα σχολεία (όλων των βαθμίδων) του Αϊ Γιάννη. 
Το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού Σχολείου μετά από κάθε βροχόπτωση, εξαιτίας της ολισθηρότητας και των λιμναζόντων νερών στους διαδρόμους του, που είχαν εξ ολοκλήρου μωσαϊκό, λύθηκε με πλήρη αντικατάσταση του μωσαϊκού με βιομηχανικό δάπεδο.
Το πρόγραμμα συμμετοχικού σχεδιασμού, που εφαρμόστηκε στο συγκρότημα των σχολείων 7ο δημοτικό-13ο νηπιαγωγείο-4ο γυμνάσιο και βρίσκεται τώρα σε φάση υλοποίησης, θα εφαρμοστεί το 2017  στο σχολικό συγκρότημα 2ου δημοτικού-1ου Λυκείου Αι-Γιάννη και θα ακολουθήσει η υλοποίηση της ανάπλασης των αύλειων χώρων.
Το προσεχές διάστημα πρόκειται να επισκευαστεί και βαφεί η όψη του 1ου Λυκείου επί της οδού Νεαπόλεως.
Πιστοποιήθηκε, στις 17/3,  και φυλάσσεται η Παιδική Χαρά οδών Ασημακοπούλου και Θεμιστοκλέους
Υπογράφηκε την Παρασκευή 21/10 η σύμβαση του έργου επισκευής και συντήρησης των υπαίθριων χώρων και των παιδικών χαρών του Δήμου, μέσω της οποίας θα ανακατασκευαστεί η Παιδική Χαρά στο Αθλητικό Κέντρο οδού Νότου, η τελευταία μη πιστοποιημένη στον Αι-Γιάννη
Η πεζογέφυρα Γελαδάκη στη Μεσογείων ηλεκτροδοτήθηκε και λειτουργεί πλήρως, καθιστώντας ακόμα ευκολότερη και ασφαλέστερη τη διάσχιση της Λ. Μεσογείων για όλους.  
Δημοπρατείται εντός του 2016 από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων 2η  πεζογέφυρα στη Μεσογείων (από την οδό Ευαγγελιστρίας έως την οδό Χίου).
Έγιναν σημαντικές εργασίες αναβάθμισης στο κλειστό Γυμναστήριο της οδού Νότου, το οποίο αδειοδοτήθηκε, και σε άλλους πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους και  τοποθετήθηκαν φύλακες (που δεν υπήρχαν) απόγευμα και βράδυ στο πάρκο «Στ. Κώτσης» και  καθαρίστριες (κάθε μέρα) στο Ωδείο και στο «Στ. Κώτσης».
Πραγματοποιήθηκε λεπτομερής καθαρισμός και αποψίλωση μεγάλου αριθμού οικοπέδων και άλλων χώρων Αι-Γιάννη. 
Έχει προχωρήσει η διαδικασία για αγορά χώρου πολιτισμού στο κέντρο της πόλης (Κινηματογράφος «Ανεμώνη»).
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες του Κοιμητηρίου (Γεωλογική-Υδρογεωτεχνική-Ανάπλασης) και έχουν κατατεθεί προς έγκριση στο ΥΠΕΚΑ. Συνολική μελέτη ανάπλασης θα εκπονηθεί το 1ο εξάμηνο του2017 και η δημοπράτηση της κατασκευής των  έργων ανάπλασης και του Ναού προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2017. Έγιναν  εργασίες γενικού καθαρισμού των διαδρόμων, των σκεπών των οικογενειακών τάφων, των οστεοφυλακίων όπως και των πεζοδρομίων και του περιβάλλοντος χώρου του Κοιμητηρίου με χρήση ειδικών μηχανημάτων και υλικών. Έγινε επίσης νέα μείωση τελών κατά 8%.
Έγινε καθαρισμός στους χώρους του Κολυμβητηρίου. Η κατασκευή του θα προχωρήσει με την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και θα είναι κλειστό για εξοικονόμηση ενέργειας. Η περίφραξη του  χώρου  του Κολυμβητηρίου θα ανακατασκευαστεί  με τρόπο καλαίσθητο και αποτελεσματικό και θα παραμείνει και μετά την κατασκευή και λειτουργία του.
Ανακατασκευάσθηκαν τρείς εξωτερικές διακλαδώσεις  δύο στην Λ. Μεσογείων 468 και μία στην Λ. Μεσογείων 470 γιατί υπήρχαν κακοτεχνίες που δημιουργούσαν προβλήματα πλημμυρών στα υπόγεια των ακινήτων και επί της Λ. Μεσογείων και επί της οδού Δήμητρος καθώς και λυμάτων και οσμών στην περιοχή.
Εντός του 1ου εξαμήνου του 2017 θα εκπονηθεί από την Τεχνική μας υπηρεσία μελέτη, έτοιμη για δημοπράτηση και χρηματοδότηση, κατασκευής δικτύου όμβριων  υδάτων στην περιοχή της πλατείας Ύδρας (οδοί Τεμπών, Ύδρας, Θεμιστοκλέους, Ρήγα Φεραίου, Δρυάδων, Ειρήνης και Νεαπολέως).
Αποξηλώθηκε από συνεργείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής η κατεστραμμένη και εγκαταλειμμένη εξέδρα που βρισκόταν τοποθετημένη από χρόνια στο Πάρκο της οδού Γραβιάς. Η αποξήλωση της εξέδρας όχι μόνο απελευθέρωσε το χώρο του Πάρκου που καταλάμβανε αλλά και τον κατέστησε πιο  όμορφο και πιο ασφαλή για τους πολίτες. 
Ακολούθησε λεπτομερής καθαρισμός και αποψίλωση στο Πάρκο τον Ιούλιο από το Δήμο. 
Ο χώρος του Πάρκου πρόκειται να αναπλαστεί σε συνεργασία του Δήμου με τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και με σεβασμό στο γεγονός ότι ανήκει στη Β΄Ζώνη του Υμηττού. 
Με πρωτοβουλία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) προχωράει σε ανάδειξη και αναβάθμιση των μονοπατιών του βουνού, με καθαρισμό, κατάλληλη σήμανση και χάρτες. 
Ο Σύνδεσμος επίσης παραχώρησε  στο Δήμο Πυροσβεστικό  όχημα κατάλληλο για τους χωματόδρομους του βουνού.  Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής για τη χρήση του οχήματος, του οποίου η καθημερινή παρουσία στο βουνό  ενισχύει τις δυνατότητες για άμεση αντιμετώπιση πιθανής πυρκαγιάς, θα συνεργαστεί με το Σωματείο Εθελοντών Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού-ΣΕΠΒΑΤΥ.
Έγινε δράση καθαρισμού του Υμηττού και συντήρησης του Δικτύου Πυρασφαλείας πραγματοποίησε το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού-ΣΕΠΠΒΑΤΥ, την Κυριακή 17 Απριλίου, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης  «Let’s do it Greece 2016»,  με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του Δήμου Παιανίας.
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου η δράση "Φροντίζουμε την πόλη μας"  για τον καθαρισμό του Πάρκου Νεαπόλεως, που οργάνωσε το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για Α.με.Α του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας "ΙΡΙΣ", τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ" και το Οικοτροφείο "ΕΠΑΚΜΟΣ".
Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση ελεγχόμενης στάθμευσης, υπάρχει όμως  δυσκολία εφαρμογής της που οφείλεται στην έλλειψη Δημοτικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε σε συνεργασία με πανεπιστημιακό φορέα για την εφαρμογή πρότυπης εφαρμογής συστήματος ελέγχου.
Θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση εντάξεων στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής παράπλευρα της λεωφόρου Λαυρίου και της λεωφόρου Μεσογείων, με ζώνες προστασίας, έλεγχο των χρήσεων γης και αξιοποίηση εκτάσεων για κοινωφελείς λειτουργίες του Δήμου. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια αττικής με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης 2-3 χρόνια.
Εκπονούμε σχέδιο κανονισμού εγκατάστασης και λειτουργίας περιπτέρων στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου. Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα περίπτερα που βρίσκονται σε οδικούς άξονες όπου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. Σε αυτό το πλαίσιο θα χρειαστεί να μετακινηθούν ή και καταργηθούν θέσεις περιπτέρων. Είναι επίπονη διαδικασία, η οποία είναι δύσκολο να έχει γενική αποδοχή. Θα προηγηθεί διαδικασία διαβούλευσης. Στόχος μας η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και η ασφάλεια των πεζών.
Έχουν σταλεί δύο επιστολές σε όλα τα καταστήματα στον Αϊ Γιάννη και θα υπάρξει αυστηρότητα για την  ένταση του ήχου.
 
Ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου "ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ" Ε.  Θεοδοσόπουλος  έθεσε θέματα όπως της εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης, της συγκοινωνίας, των απαιτούμενων αναπλάσεων και επισκευών οδών και πεζοδρομίων, της σοβαρής όχλησης και ρύπανσης από όσους συγκεντρώνονται και παραμένουν μέχρι τις πρωινές ώρες στην πλατεία Αϊ Γιάννη, της ηχητικής όχλησης από μαγαζιά κ.α. Οι πολίτες που πήραν το λόγο για ερωτήσεις και τοποθετήσεις, μεταξύ των οποίων, ο πρ. Δήμαρχος Αντ. Σιδέρης και ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ  Β. Τσαγκάρης έθεσαν επίσης τα θέματα όχλησης,  ελέγχου στάθμευσης και ρυθμίσεων κυκλοφορίας σε κομβικά σημεία για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και της πόλης, διάνοιξης οδών, του κολυμβητηρίου, βελτίωσης του πάρκου Στ. Κώτσης, λειτουργίας παλαιών γεωτρήσεων στο πάρκο,  δημιουργίας διαφημιστικών χώρων για τις επιχειρήσεις, αυθαίρετης εναπόθεσης μπάζων κ.α.
Παρεμβάσεις έκαναν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι. Σιδέρης Αντιδήμαρχος, Κ. Τσιαμπάς και Ανδρ. Γκιζιώτης.  
Ο Δήμαρχος έδωσε απαντήσεις και διευκρινίσεις για όλα τα θέματα. 
Στη συνέλευση, που προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Π. Γκόνης,  παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Παπαγεωργίου, Κ. Χατζηανδρέου, ο πρ. Δήμαρχος Β. Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σωτ. Παπαμιχαήλ, η Πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλ. Μουστόγιαννης και Σ. Αϊδίνη, οι Πρόεδροι των Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Σχολικών Επιτροπών  Α. Μπασακίδου-Καράμπελα και Β. Τραυλός, το μέλος  του ΔΣ  του ΠΑΟΔΑΠ Π. Παναγάκος, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αϊ Γιάννη κ.α.
 
 
Δημ/ση : 1/11/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software