Εργαστήρια Τέχνης για όλους

Προγράμματα Ενηλίκων

Προγράμματα που απευθύνονται στις ηλικίες από 18 έως 65 & πλέον ετών

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ:.210-6016626  Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 12:00 - 20:00καθώς και στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Εργαστήρια Τέχνης Ενηλίκων

Εργαστήριο Γλυπτικής

Εργαστήριο Αγιογραφίας

Εργαστήριο Ζωγραφικής

Στην τάξη εκπαιδεύονται στο σχέδιο, στο χρώμα και στη σύνθεση. Βοηθάει τους μαθητές μας να βρουν το δρόμο τους στη ζωγραφική και να εκφραστούν μ΄αυτήν την πανάρχαια και πάντα νέα τέχνη. Το έργο τους θα κριθεί από εσάς.

Εργαστήριο Σχεδίου-Ζωγραφικής

Εισαγωγή στον μαγικό κόσμο της ζωγραφικής, με εστίαση στο σχέδιο, την σύνθεση, το χρώμα, τον τόνο, τη πλαστική. Αναπόσπαστα στοιχεία για την δημιουργία ενός εικαστικού έργου.

Εργαστήριο Βασικού σχεδίου-Ζωγραφικής

Το Βασικό σχέδιο, είναι η διαδικασία προσέγγισης της δημιουργικής πράξης, μέσω της γνωριμίας και της επαφής με τα βασικά χαρακτηριστικά τής ζωγραφικής αλλά και των Εικαστικών Τεχνών γενικότερα.

Εργαστήριο Γραμμικού σχεδίου

Στόχος της διδασκαλίας του γραμμικού σχεδίου στα Εργαστήρια Τέχνης, είναι η σωστή γνώση του τρόπου σχεδίασης έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος (υποψήφιος πανελληνίων ή μη) να αποκτήσει βασικές γνώσεις σχεδίασης και σταδιακά να μπορεί να ανταποκριθεί και σε πιο εξειδικευμένα θέματα σχεδίασης.

Εργαστήριο Χαρακτικής και Μεταξοτυπίας

Η χαρακτική όπως και οι υπόλοιπες εικαστικές τέχνες (ζωγραφική , γλυπτική …) έχει την αφετηρία της στο σχέδιο. Ο ίδιος ο όρος χαρακτική άλλωστε αναφέρεται σ’ αυτό, ότι δηλαδή μετά την χάραξη του αρχικού σχεδίου πάνω σε κάποιο υλικό- κυρίως ξύλο, χαλκό, πέτρα- με οποιαδήποτε παραδοσιακή τεχνική στην συνέχεια τυπώνεται από τον καλλιτέχνη πάνω σε χαρτί σε αντίτυπα. Πρωτότυπα βέβαια χαρακτικά έργα, θεωρούνται αυτά που σχεδιάζει ο καλλιτέχνης, χαράζει στην πλάκα, τυπώνει και υπογράφει σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Εργαστήριο Ψηφιδωτού

Ο χρόνος, ένα στοιχείο απειλητικό ως προς την καλλιτεχνική δημιουργία, σκάλωσε σε μια πανάρχαια τέχνη, φτιαγμένη από πέτρα…το ψηφιδωτό.

Εργαστήριο Κοσμήματος

Ο εκπαιδευόμενος μέσα από αυτό το εργαστήριο θα μάθει όλες τις βασικές μεθόδους και τεχνικές κατεργασίας του μετάλλου όπως σεγάρισμα, λιμάρισμα, δημιουργία σφυρήραλατων υφών, φινίρισμα κλπ, καθώς και τις βασικές αρχές σχεδίου όσον αφορά το κόσμημα. Θα έρθει σε επαφή και θα πειραματιστεί με διάφορα υλικά (ξύλο, ημιπολίτιμες πέτρες, πλαστικό) τα οποία θα συνδυάσει μετο μέταλλο έτσι ώστε να δώσει μορφή και σχήμα σε όμορφα και πρωτότυπα κοσμήματα.

Εργαστήριο Φωτογραφίας

Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός

Ιστορία της Τέχνης

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε μορφή διαλέξεων με τη χρήση Τ.Π.Ε. (βιντεοπροβολέα και PowerPoint). Βασική επιδίωξη αποτελεί η ενεργή συμμετοχή μέσα από τη συζήτηση και τον δημιουργικό διάλογο.

Κόστος Προγραμμάτων Ενηλίκων

Εγγραφή

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ζωγραφική, Γλυπτική, Χαρακτική και Μεταξοτυπία, Ψηφιδωτό, Αγιογραφία, Κόσμημα

(4 ώρες/εβδομάδα)

270

180

135

90

40

Ιστορία της Τέχνης

(2 ώρες/εβδομάδα)

150

90

70

50

30

Προετοιμασία για ΑΣΚΤ

400

300

200

150

105

Γραμμικό σχέδιο

200

150

100

75

53

Ελεύθερο σχέδιο

200

150

100

75

53

Φωτογραφία,

Υποκριτική και Αυτοσχεδιασμός

( 3 ώρες/εβδομάδα )

200

140

120

100

50

-Τα δίδακτρα για τα 4ωρα τμήματα  ενηλίκων θα καταβληθούν σε -3- δόσεις.:

1η δόση, έως τις 20 Οκτωβρίου 2024 με την εγγραφή

2η δόση, έως τις 20 Δεκεμβρίου   2024

3η δόση, έως τις 20 Φεβρουαρίου 2025

 

 

-Τα δίδακτρα για τα 2ωρα τμήματα ενηλίκων και τα τμήματα του παιδικού θα καταβληθούν σε 2 δόσεις

 

1η δόση, έως τις 20 Οκτωβρίου 2024 με την εγγραφή

2η δόση, έως τις 10 Δεκεμβρίου 2024

 

  • Για εγγραφή τον Ιανουάριο 2025 σε -2- δόσεις.

Η 1η με την εγγραφή και η 2η τον Μάρτιο)

 

  • Από Φεβρουάριο και μετά εφάπαξ πληρωμή.

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software