Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των Ομάδων του Κέντρου Γυναίκας για το 2020, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί με νέα προγράμματα τις επόμενες εβδομάδες, έχει ως ακολούθως:
Ομάδα Γραφής: Δευτέρα και Τετάρτη 15.30-1730.
Ομάδα Ψυχολογίας: Δευτέρα 18.00-20.00.
Ομάδα Θεάτρου: Τρίτη και Παρασκευή 18.00-20.00.
Ομάδα Ενδυματολογίας: Πέμπτη 18.00-20.00.
Ομάδα Ζωγραφικής και Εικαστικών: Πέμπτη 10.00-11.45, 11.45-13.30, 16.30-17.45, 17.45-20.00.
Οι υπεύθυνοι των ομάδων είναι για την Ομάδα Γραφής είναι η δημοσιογράφος Βίκυ Τζιανίκα, για την Ομάδα Θεάτρου η ηθοποιός Γωγώ Ατζολετάκη και για την Ομάδα Ζωγραφικής ο εικαστικός Μιχάλης Καλογεράκης.
Οι Ομάδες θα λειτουργήσουν στο Κέντρο Γυναίκας, Μεσογείων 403, τηλ.: 210-6080217, όπου μπορείτε να απευθύνεστε για περισσότερες πληροφορίες καθημερινά το πρωί από τις 10.00 έως 14.00 και το απόγευμα από τις 16.00 έως τις 20.00.
ΒΙΚΥ ΤΣΙΑΝΙΚΑ
Μsc Drama Master στη δια βίου μάθηση, σύμβουλος, ψυχικής υγείας, κλινική μετεκπαίδευση σε δυναμικά ομάδων σε ψυχιατρικά πλαίσια, θεατρολόγος ΕΚΠΑ, δημοσιογράφος ΕΡΤ.
ΓΩΓΩ ΑΤΖΟΛΕΤΑΚΗ
Με χαρά βρίσκομαι φέτος υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑΣ της Αγ. Παρασκευής.
Μια γυναίκα με γυναίκες !
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας τα μέλη της ομάδας θα διδαχθούν αγωγή λόγου και ορθοφωνία, αυτοσχεδιασμό, ανάλυση και επεξεργασία θεατρικού κειμένου, θα αρθρώσουν ποιητικό και θεατρικό λόγο (κλασικό και σύγχρονο) και θα ασκηθούν πάνω σε διάφορες τεχνικές της θεατρικής τέχνης.
Ο κύκλος των μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με μια θεατρική παράσταση υπό την σκηνοθετική μου καθοδήγηση. Η θεματολογία θα έχει ως επίκεντρο τη ΓΥΝΑΙΚΑ. Τη θέση της στην κοινωνία, τις ανησυχίες της, τα προβλήματά της, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα -ως σύντροφος, σύζυγος και μητέρα- τη σχέση της με το άλλο φύλο, και την υπερ-προσπάθεια που καταβάλλει για να σταθεί σ' έναν κόσμο που έχει δομηθεί από άντρες.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι το Θέατρο δεν είναι μόνο μια ενδιαφέρουσα ενασχόληση ή ένα "παιχνίδι" για τους μη επαγγελματίες του είδους. Το θέατρο συμβάλει στην κοινωνικοποίηση, ενισχύει την ομαδική δουλειά και την συντροφικότητα, διδάσκει πειθαρχία... και επίσης, βοηθά τα μέγιστα στο συναισθηματικό "λύσιμο" και στην εξωτερίκευση του, συχνά, κλειστού εσωτερικού κόσμου. Το να εκτίθεσαι μπροστά στο κοινό δεν είναι εύκολη υπόθεση για πολλούς. Όμως, με το "προσωπείο" της θεατρικής τέχνης επιτυγχάνεται το ακατόρθωτο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ
Η ζωγραφική ανήκει στις καλές τέχνες και είναι η τέχνη της παραγωγής ή αναπαράστασης μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας, μέσω προσωπικής εργασίας, με την βοήθεια φυσικών, κυρίως, μέσων. Συνιστά διεργασία δημιουργικής έκφρασης αλλά και ενδοσκόπησης. Το συγκεκριμένο μάθημα έχει σαν στόχο τη γνωριμία, όσων το παρακολουθήσουν, με τη ζωγραφική τέχνη. Μέσα από ένα πλήθος θεμάτων, υλικών και τεχνικών, θα μάθουν να αποτυπώνουν αυτό που βλέπουν στο χαρτί, ενώ παράλληλα, μέσα από προβολές και συζητήσεις, θα γίνει μια προσπάθεια, να ξεφύγουν από τη στείρα απεικόνιση και το κάθε έργο να αποτελεί παράλληλα και μια κατάθεση ψυχής. Για να επιτευχθεί ευκολότερα ο στόχος αυτός, στην πλειοψηφία τους τα θέματα θα είναι συνδυαστικά, με τη «Γυναίκα» ως βασικό σημείο αναφοράς.
Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Στις Επιστήμες της Τέχνης και τις Πλαστικές Τέχνες», του ίδιου Τμήματος. Είμαι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τις χρονιές από το 2012 έως το 2015 έχω υπάρξει Εργαστηριακός Βοηθός στο μάθημα της Εικαστικής Αγωγής του ίδιου Τμήματος, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είμαι μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών του. Από το 2014 μέχρι και σήμερα διδάσκω στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Δημιουργικές Τέχνες και Εμψύχωση» στο Global College στη Λευκωσία της Κύπρου, ενώ παράλληλα από το 2017 μέχρι και σήμερα απασχολούμαι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ως ΠΕ Καλών Τεχνών. Έχω συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια, ημερίδες και φεστιβάλ.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.
Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθε περισσότερα