Η στάση μας απέναντι στους αδύναμους και στα ζώα απηχεί το δείκτη πολιτισμού μας ως άτομα και ως κοινωνία.
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων είναι μία ευκαιρία αφενός να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στο απαράδεκτο φαινόμενο της κακοποίησης και εγκατάλειψης των ζώων και αφετέρου να επικαιροποιήσουμε τη σημασία να ισχυροποιήσουμε το δίχτυ προστασίας των αδέσποτων φίλων μας, μέσα από ένα πλέγμα στοχευμένων δράσεων.
Οι ευχές και οι παραινέσεις δεν αρκούν. Το αντίθετο, αναδεικνύουν το έλλειμμα μας ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε μία πραγματικότητα που δεν περιποιεί τιμή για κανέναν μας.
Σε αυτό το πλαίσιο ως Δήμος Αγίας Παρασκευής, δεν θα σταθούμε σε αόριστα ευχολόγια αλλά θα αποδείξουμε με συγκεκριμένες πράξεις, πως αυτό το ζήτημα είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και σχέδιο. Άλλωστε από τις πρώτες μας αποφάσεις ήταν να συστήσουμε Αντιδημαρχία ζωοφιλίας, κάτι που σηματοδοτεί την πρόθεση μας να διαχειριστούμε αυτό το ζήτημα οργανωμένα και στοχευμένα.
Προς αυτή την κατεύθυνση ξεκινάμε άμεσα το πρόγραμμα των κτηνιατρικών πράξεων-στειρώσεων που είχε παύσει από 31/1/2024 λόγω έλλειψης προϋπολογισμού. Παράλληλα μέσα στο 2024 σχεδιάζουμε τη
δημιουργία αποικιών γατών, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες τους για τροφή, αλλά και την τοποθέτηση ταίστρων σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου, με την αυστηρή σύσταση να δίνεται τροφή μόνο σε αδέσποτα ζώα και επιτήρηση από την υπάλληλο που έχει τοποθετηθεί στο τμήμα της Αστικής Πανίδας.
Επιπρόσθετα θα προχωρήσουμε στην κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου που στεγάζεται το τμήμα της Αστικής Πανίδας, προκειμένου να είναι πιο λειτουργικό και εξυπηρετικό για τους δημότες μας και τους φιλοζωικούς συλλόγους.
Ωστόσο σε αυτή την προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου της εγκατάλειψης των ζώων, είναι σημαντικό να εμπεδώσουμε όλοι πως πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στα ζώα μας. Όσο κάποιοι αντιμετωπίζουν τα ζώα συντροφιάς σαν πρόσκαιρο «παιχνίδι», όσο δεν προκρίνεται η υιοθεσία αδέσποτων ως μια ευκαιρία για τις ζωές αυτών των πλασμάτων, τότε η ελπίδα να μην αντικρίζουμε πια τις θλιβερές εικόνες τους στις πόλεις και στις γειτονιές μας, θα εξασθενεί.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.
Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθε περισσότερα