Ενημέρωση Δημάρχου για τη Λειτουργία των Σχολικών Μονάδων

| Νέα του Δήμου
Ενημέρωση Δημάρχου για τη Λειτουργία των Σχολικών Μονάδων

Αξιότιμοι γονείς,

Είναι γεγονός ότι όλοι βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση στην πατρίδα μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Δημοτική Αρχή έχει έγκαιρα προβεί σε μια σειρά από ενέργειες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμοδίων, οι οποίες θα διασφαλίσουν όλα τα μέσα προστασίας των μαθητών του Δήμου μας.

Ωστόσο, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε αναλυτικά και για τα εξής:

  1. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει προβεί στην πρόσληψη 60 καθαριστριών για να καλύψει τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων της πόλης μας.

  2. Έχουμε συνάψει σύμβαση με συνεργείο απολυμάνσεων, το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιεί απολυμάνσεις μέχρι το τέλος του έτους, σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας καθώς και στα γραφεία των εκπαιδευτικών (συνολικά περίπου 700 αίθουσες).

  3. Έχουν δοθεί οδηγίες και χρήματα σε όλους τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων, προκειμένου να προμηθευτούν μάσκες μίας χρήσης για να καλύψουν όσους μαθητές χρειαστεί, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, περιμένουμε άμεσα να παραλάβουμε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) μάσκες που θα καλύψουν τις ανάγκες όλων των βαθμίδων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

  4. Σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε σε εκπαιδευτικό της πόλης μας, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Πολιτική Προστασία και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να δοθεί λύση στο θέμα λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου.

Για κάθε σχετικό ζήτημα θα σας ενημερώνουμε άμεσα. Η συνεργασία, η ειλικρίνεια και η σύνεση θα βοηθήσουν όλους μας να διασφαλίσουμε μια όσο το δυνατόν ανώδυνη σχολική χρονιά.


Καλή δύναμη σε όλους

Βασίλης Ζορμπάς

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software