Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διαθέτει ένα πολυδιάστατο δίκτυο υπηρεσιών και δράσεων στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, για όλους τους κατοίκους.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και των ευπαθών ομάδων (ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, ηλικιωμένοι, οικονομικά αδύναμοι, άνεργοι κλπ).

Η ουσιαστική πρόκληση είναι να αποτρέψουμε την καθήλωση στο φαύλο κύκλο της επιδοματικής εξάρτησης που συντηρεί τη φτώχεια ,τον κοινωνικό αποκλεισμό και «παγιδεύει» τους ωφελούμενους σε ένα καθεστώς «ασφαλούς απομάκρυνσης» από την συμμετοχή στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Με τη συνεχή προσπάθεια των εργαζομένων της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ο Δήμος μας καταγράφει, σχεδιάζει, οργανώνει και λειτουργεί Κοινωνικές Δομές, προγράμματα και δράσεις με στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τους κατοίκους του.

Καλώς ήρθατε στον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Είμαστε δίπλα σας κάθε στιγμή

Γιατί για μας ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Γιάννης Μυλωνάκης
Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Ενδεικτικά αναφέρουμε

--

Βοήθεια στο σπίτι

Το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Δήμου Αγίας Παρασκευής μαζί με τα ΚΑΠΗ αποτελούν τον κορμό της ενότητας «Κοινωνικές Πολιτικές και Υπηρεσίες για Γ´και Δ´ηλικία», με στόχο την παροχή συστηματικής και οργανωμένης πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας στα ηλικιωμένα άτομα και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα στελεχώνεται από:

  • Κοινωνική λειτουργό που εποπτεύει, αξιολογεί τα περιστατικά, παρέχει κοινωνική υποστήριξη και έρχεται σε επαφή με συναρμόδιους φορείς παραπέμποντας περιστατικά που δεν άπτονται των υπηρεσιών του προγράμματος.

  • Νοσηλεύτρια που προσφέρει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας (κατ’οίκον επισκέψεις για τη μέτρηση και καταγραφή των ζωτικών σημείων, συνταγογράφηση φαρμάκων, συνοδεία σε νοσοκομεία για προγραμματισμένες εξετάσεις κλπ.).

  • Οικογενειακή βοηθό για τις εξωτερικές εργασίες, την προμήθεια με είδη άμεσης ανάγκης, αλλά και την καθαριότητα των σπιτιών των ωφελουμένων. Η σημαντικότερη όμως αρμοδιότητά της είναι η συντροφιά που προσφέρει σε αυτούς τους ανθρώπους, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον κοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος.

Στον Δήμο μας λειτουργούν τρία προγράμματα ΒσΣ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2106080300

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

  • Πού απευθύνεται;

    Κατά προτεραιότητα σε άτομα μοναχικά και αδύναμα οικονομικά της Γ και Δ ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και με ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ),

  • Ποιός είναι ο σκοπός του προγράμματος;

    Να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των ατόμων αυτών, να υποβοηθήσει τηναυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωσή τους, να υποστηρίξει το οικογενειακό τους περιβάλλον και τέλος, να προωθήσει την απασχόληση ικανού και εξειδικευμένου προσωπικού.

  • Βάσει ποιών κριτηρίων γίνεται η επιλογή ένταξης στο πρόγραμμα;

    Τα κριτήρια είναι η οικονομική κατάσταση (όπου δίνεται προτεραιότητα στο χαμηλότερο εισόδημα, συνήθως έως 5.000€), η οικογενειακή κατάσταση (κυρίως όσοι ζουν μόνοι) και η κατάσταση της υγείας (ως επί τω πλείστων τα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν).

  • Ποιές υπηρεσίες προσφέρονται;

    1. Συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη

    2. Νοσηλευτική μέριμνα

    3. Οικογενειακή - Οικιακή φροντίδα και ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης

    4. Μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών

    5. Συνοδεία σε διάφορες υπηρεσίες

    6. Οικονομική ενίσχυση σε μορφή δωροεπιταγών, τροφίμων αλλά και επιδομάτων για κάλυψη έκτακτων αναγκών, σε συνεργασία με τον Δήμο

    7. Δικτύωση με φορείς κοινωνικής φροντίδας (όπως υπηρεσίες και δομές κοινωνικής προστασίας), ΜΚΟ, νοσοκομεία, δημοτικά ιατρεία και γενικά κάθε τοπική ή κρατική υπηρεσία που μπορεί να συμβάλλει, άμεσα ή έμμεσα, στο σκοπό του προγράμματος. Δηλαδή, την παραμονή των ωφελουμένων στο οικείο τους περιβάλλον, την αποφυγή ιδρυματικής φροντίδας και κοινωνικού αποκλεισμού, την εξασφάλιση αξιοπρεπούς και υγιούς διαβίωσης, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και τη διατήρηση της συνοχής της οικογένειάς τους.

--

ΚΕΠ Υγείας

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετέχει ενεργά στο δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας, όπου μπορούν να γίνουν μέλη όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας.

Ποιός είναι ο ρόλος του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ;

  • Να σχεδιάζει , να οργανώνει και να συντονίζει τα Προγράμματα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου.

  • Να τα διασυνδέει με τις υπηρεσίες του Δήμου, με δομές υγείας του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας.

  • Να μεριμνά και να καθοδηγεί τις δημοτικές πρωτοβουλίες προληπτικής φροντίδας ώστε κάθε δράση να διέπεται από συνέχεια, συνέπεια και σύγχρονη τεχνογνωσία.

Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για την αναγκαιότητα των προληπτικών εξετάσεων , η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως:

  • Καρκίνος του παχέος εντέρου

  • Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

  • Καρκίνος του μαστού

  • Καρδιοαγγειακός κίνδυνος

  • Ανεύρυσμα αορτής

  • Καρκίνος του προστάτη

  • Μελάνωμα

  • Κατάθλιψη

  • Άνοια

  • ΧΑΠ

  • Οστεοπόρωση

Πού πρέπει να απευθυνθεί ο πολίτης;

Ο πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με τα ΚΕΠ Υγείας ή να επισκέπτεται τους χώρους τους και να ενημερώνεται για θέματα προληπτικής υγείας όπου:

  • Εφόσον το επιθυμεί, θα δημιουργείται ένας ιατρικός φάκελος με τις προληπτικές του εξετάσεις.

  • Το προσωπικό των ΚΕΠ Υγείας θα του δίνει λίστα με τους παρόχους Ιατρούς και τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Δήμου. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη και για τους Ανασφάλιστους.

  • Έχει δημιουργηθεί δίκτυο παραπομπών σε εξειδικευμένα νοσοκομειακά κέντρα, για τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση.

  • Οι πάροχοι Ιατροί αλλά και ο ίδιος ο Δημότης μπορεί να ενημερώνει τον ιατρικό του φάκελο μέσω των ΚΕΠ Υγείας.

  • Ο Δημότης που έχει ιατρικό φάκελο στα ΚΕΠ Υγείας μέσω ειδικού λογαριασμού θα ενημερώνεται για την ημερομηνία που πρέπει να επαναλάβει τις προληπτικές εξετάσεις του.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

--

ΕΔΔΥΠΠΥ Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων

Το ΕΔΔΥΠΥ(Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.) έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και, γενικότερα , την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΕΔΔΥΠΥ και έχει βραβευτεί για την ίδρυση και λειτουργία του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ.

--

Κ.Α.Π.Η ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η)του Δήμου Αγίας Παρασκευής ιδρύθηκε το 1985. Σχεδιάζει και υλοποιεί κοινωνικές πολιτικές για την Γ´και Δ´ηλικία με στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη και τη λήψη μέτρων κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ηλικιωμένων συμπολιτών μας .

  • Ποιός είναι ο σκοπός του;

    Σκοπός του είναι να κρατηθεί το ηλικιωμένο άτομο αυτόνομο, ισόνομο,ενεργό και να παραμείνει στο οικογενειακό του περιβάλλον.

  • Υπάρχουν κριτήρια για να γίνει κάποιος μέλος;

    Μέλη του ΚΑΠΗ μπορούν να γίνουν όλοι οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, άνδρες και γυναίκες ,οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση.
    Σήμερα και τα δύο ΚΑΠΗ απαριθμούν περίπου 3.850 μέλη.
    Επισημαίνουμε ότι το ΚΑΠΗ έχει πετύχει την κοινωνική δικτύωση των υπηρεσιών με τις Δημοτικές Υπηρεσίες, με τοπικούς ,περιφερειακούς και διεθνείς φορείς και συνεργάζεται με όλες τις δημοτικές ,τοπικές και υπερτοπικές υπηρεσίες

  • Ποιές πολιτικές εφαρμόζει;

    Μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ηλικιωμένων εφαρμόζει πολιτικές κοινωνικής ενσωμάτωσης, κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, πολιτικές για την υγεία ,την ενεργό συμμετοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη.

  • Προγράμματα και δράσεις που υλοποιούνται ;

    Τα προγράμματα και οι δράσεις που υλοποιούνται είναι:

    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ(κοινωνική εργασία με άτομα, ομάδες ,οικογένεια,κοινότητα)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ (επιδόματα, έκτακτη οικονομική ενίσχυση κ.ά)
    • ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ( ιατροφαρμακευτική φροντίδα, επισκέψεις σε νοσοκομεία και σπίτια, ομάδες ψυχολογίας και νοητικής ενδυνάμωσης)
    • ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ (χορού, χορωδίας, θεάτρου, χειροτεχνίας, κατασκευών, μικροτεχνίας, μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, εργοχείρου, ζωγραφικής).
    • ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ (επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, ημερήσιες εκδρομές,συνεστιάσεις, κατασκηνωτικά προγράμματα διακοπών)
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών σε προγράμματα υποστήριξης ηλικιωμένων, ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, προγράμματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, αγγλικών, επιμορφωτικά προγράμματα κ.ά.)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
      Πολιτισμός -ψυχαγωγία ( συγκρότηση ομάδων θεάτρου ,μουσικής, ζωγραφικής, ποίησης,γραφιστικής, επισκέψεις γνωριμίας ατόμων Γ´ηλικίας άλλων Δήμων,οργάνωση καλλιτεχνικών βραδιών,δημιουργία προγραμμάτων με παραδοσιακά φαγητά ,κεντήματα κλπ)
      Ισότητα (οργάνωση δράσεων για την προστασία από τις παραδοσιακές διακρίσεις φύλου μεταξύ των ηλικιωμένων, δικτύωση με την Δημοτική Βιβλιοθήκη «Κοντόπουλου», με το «Κέντρο Γυναίκας» του Δήμου κ.ά).
      Ομάδα αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών ( φιλανθρωπικές συγκεντρώσεις για την συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά άλλοι ηλικιωμένοι που διαβιούν σε κατάσταση φτώχειας)
      Εκπροσώπηση ηλικιωμένων μελών του ΚΑΠΗ (με στόχο την ενεργό συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων για τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούνται στην υπηρεσία ) και ενθάρρυνση για τη συμμετοχή τους στα κοινά( σε τοπικούς πολιτιστικούς ,εξωραϊστικούς συλλόγους κλπ).
      Πρόγραμμα μεταφοράς πολιτισμού από γενιά σε γενιά (επισκέψεις ομάδας ηλικιωμένων σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία με αφήγηση παραδοσιακού παραμυθιού , ιστορικών βιωματικών γεγονότων ,αναβίωση εθίμων κ.ά.).
      Εθελοντισμός (ηλικιωμένοι και ηλικιωμένες του ΚΑΠΗ συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις του Δήμου και άλλων κοινωνικών φορέων της πόλης).
      Εισήγηση προτάσεων από τα μέλη και τους εργαζόμενους του ΚΑΠΗ για παρεμβάσεις στο Αστικό περιβάλλον προκειμένου να παραμείνει η πόλη φιλική προς τους ηλικιωμένους.

Τα δύο ΚΑΠΗ του Δήμου μας βρίσκονται:

  • Γούναρη 30 στο Κοντόπευκο. Τηλ.επικοινωνίας 2106080300
  • Μπουμπουλίνας 15 στον Τσακό .Τηλ. επικοινωνίας 2106543383

    Όσοι ηλικιωμένοι κάτοικοι αλλά και ΑΜΕΑ του Δήμου μας δυσκολεύονται να επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ μας για λόγους υγείας , εξυπηρετούνται από τα τρία προγράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». Το εξειδικευμένο προσωπικό των προγραμμάτων στηρίζει τα μοναχικά και ανήμπορα άτομα με κατ´οίκον παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υγείας , ώστε να παραμείνουν στο δικό τους περιβάλλον.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

--

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Τι είναι το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ και ποιός είναι ο σκοπός του;

Το καινοτόμο εξειδικευμένο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης οικογενειών σε κίνδυνο δημιουργήθηκε μετά από καταγραφή, από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας ,των αναγκών οικογενειών που βρίσκονται σε κατάσταση βαρύνουσας ανάγκης ,κρίσης ή ρήξης.

Σκοπός του είναι :

  • Να παρεμποδίσει τη συσσώρευση κοινωνικών μειονεκτημάτων και τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.

  • Να παράσχει στις οικογένειες και τα μέλη τους ενημέρωση για παροχές και υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, για οικονομική στήριξη και ψυχολογική υποστήριξη καθώς και για την αντιμετώπιση καταθλιπτικών συνδρόμων.

  • Να ασχοληθεί με την πρώιμη ανίχνευση προβλημάτων μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών και μελών του ΚΑΠΗ του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

  • Με ποιόν τρόπο;

    Διευκολύνοντας τους δικαιούχους να προσεγγίσουν κατάλληλες δομές και υπηρεσίες,στις περιπτώσεις όπου η σχέση με τις υπηρεσίες και η προσβασιμότητα σ΄αυτές είναι ελλιπής ή και ανύπαρκτη.

  • Ποιές είναι οι παροχές του προγράμματος;

    Οι παροχές του προγράμματος,μεταξύ άλλων, αφορούν στη:

    • Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ατομικό και σε οικογενειακό επίπεδο.
    • Στη λειτουργία ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων για τα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος,που τοποθετούνται σε κοινωνικό κίνδυνο (ακραία και χρόνια φτώχεια ,άνεργοι,γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι,αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα που υφίστανται κακοποίηση ,κακομεταχείριση ή παραμέληση).
    • Πληροφόρηση για εξειδικευμένες παροχές και υπηρεσίες,κοινωνική δικτύωση,νοητική ενδυνάμωση και γνωστική εκπαίδευση σε άτομα άνω των 60 ετών.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες:

    • Κοινωνιολόγος
    • Κοινωνικός Λειτουργός - Οικογενειακός Θεραπευτής
    • Θεραπευτής
    • Ψυχολόγοι
    • Λογοθεραπευτές
    • Φυσικοθεραπευτής

    Το πρόγραμμα διακόπτεται κατά τους θερινούς μήνες και συνεχίζει από αρχές Σεπτεμβρίου
    Τηλ.επικοινωνίας 2106080300, 2132004606, 2132004590



Συνέχεια ανάγνωσης

Γραφείο Απασχόλησης

  • Πού απευθύνεται το Γραφείο Απασχόλησης;

    Το Γραφείο Απασχόλησης, που λειτουργεί στο Δήμο μας από το 2012, απευθύνεται στους ανέργους όλων των ηλικιών, καταγράφοντας τους.

  • Ποιός είναι ο ρόλος του;

    Είναι κυρίως ενημερωτικός . Ενημερώνει,δηλαδή,για τις «ανοιχτές» θέσεις εργασίας, τα προγράμματα απασχόλησης και την επίσκεψη σε ειδικές ιστοσελίδες.

    Επίσης, βοηθά στη συμπλήρωση ηλεκτρονικών βιογραφικών και αιτήσεων κυρίως σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και στις ανανεώσεις καρτών ανεργίας.

  • Οι δράσεις του;

    Οι δράσεις του αφορούν στη λεπτομερή πληροφόρηση των ανέργων και στην επαγγελματική συμβουλευτική με στόχο την βελτίωση δεξιοτήτων, τον κατάλληλο προσανατολισμό για τις ειδικότητες εργασίας, καθώς και τον τρόπο απόκτησης των προσόντων που απαιτούνται.

  • Πώς επιτυγχάνει τον στόχο του;

    Μέσω συνεργασιών. Συνεργάζεται με τον ΟΑΕΔ ,την ΕΝΕΒΑΠ ( την τοπική ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών του Δήμου μας) και με προγράμματα ΕΣΠΑ πρόσληψης προσωπικού στο ΝΠΔΔ ΠΑΙΣΔΑΠ.

    Επίσης, λειτουργώντας συνδυαστικά με τα προγράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», απεγκλωβίζει τις γυναίκες που φροντίζουν ηλικιωμένους και βαρέως πάσχοντες,ώστε να μπορέσουν να εργαστούν.

    Τέλος, πολύ σημαντική είναι η ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική στήριξη που προσφέρει, κυρίως στις άνεργες γυναίκες, στη διαδικασία ένταξης στην αγορά εργασίας.

  • Πού μπορεί ν´ απευθυνθεί ο ενδιαφερόμενος;

    Στο τηλέφωνο 2106080300 (εσωτερικό 1), κάθε Δευτέρα από τις 4 έως τις 8 το απόγευμα.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
«Προτεραιότητα Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Συνέχεια ανάγνωσης

Κέντρο Γυναίκας

  • Πότε δημιουργήθηκε το Κέντρο Γυναίκας;

    Το Κέντρο Γυναίκας δημιουργήθηκε το 2014 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι Προληπτική Δομή Στήριξης Γυναικών σε θέματα:

    • ΙΣΟΤΗΤΑΣ
    • ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
    • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ , ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
    • ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
    • ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
  • Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες της πόλης;

    Φυσικά. Το Κέντρο, «ακούγοντας» τις ανάγκες των γυναικών της πόλης, συμβάλλει στην υποστήριξη όλων των γυναικών, έως 65 ετών, συμπεριλαμβανομένων και των κοινωνικά ευπαθών ομάδων όπως:
    μακροχρόνια ανέργων, ΑΜΕΑ, θυμάτων κακοποίησης, μεταναστριών, μονογονεϊκών οικογενειών.

  • Ποιός είναι ο στόχος του;

    Στόχος του είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η αναγνώριση και άσκηση των κοινωνικών δικαιωμάτων καθώς και η υλοποίηση πολιτικών κατά των διακρίσεων του φύλου.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι,από το 2014, διαθέτει οργανωμένο Γραφείο Απασχόλησης για την καταγραφή της ανεργίας των γυναικών.

  • Υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες;

    Το Κέντρο Γυναίκας λειτουργεί και ως πολυχώρος συνάντησης και δραστηριοτήτων όπως:

    • Ψυχολογικής στήριξης και βιωματικών σεμιναρίων
    • Ενδυματολογίας και ραπτικής
    • Συγγραφής, θεάτρου, φωτογραφίας και εικαστικών
    • Κινησιοθεραπείας, περιπάτων, γυμναστικής και χοροθεραπείας
    • Ιστορίας της τέχνης, κεραμικής.
  • Πού μπορεί να μάθει κάποια γυναίκα περισσότερες πληροφορίες;

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2106080217

  • Υπάρχει οικονομική συμμετοχή;

    Η συμμετοχή είναι από μηδενική έως ελάχιστη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αντίστοιχα προγράμματα για τις γυναίκες της τρίτης ηλικίας της πόλης μας (άνω των 65 ετών) υλοποιούνται στα δύο ΚΑΠΗ που διαθέτει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
«Προτεραιότητα Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Συνέχεια ανάγνωσης

Μουσικοκινητικό Εργαστήρι ΑΜΕΑ με ΝΥ

Μιά ακόμα σημαντική δομή του Δήμου Αγίας Παρασκευής

  • Πώς δημιουργήθηκε το ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΜΕΑ με ΝΥ (Νοητική Υστέρηση)

    Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, καταγράφοντας τις ανάγκες και τα αιτήματα των οικογενειών που έχουν ενήλικα μέλη (άνω των 18 ετών) με Νοητική Υστέρηση και διευρύνοντας την πολιτική του κατά των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού, δημιούργησε το ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΜΕΑ με ΝΥ το 2000.

  • Ποιός είναι ο στόχος του;

    Πρωταρχικός στόχος του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ΑΜΕΑ με ΝΥ και η ανάπτυξη δεξιοτήτων. Επίσης, να δώσει στα άτομα αυτά διεξόδους,ώστε να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο τους αλλά και να βοηθήσει τους γονείς να αποκτήσουν ελεύθερο χρόνο λόγω των αυξημένων απαιτήσεων φροντίδας των παιδιών τους.

  • Τί ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί;

    Στην ουσία,είναι ένας «πολυχώρος εξειδικευμένων δραστηριοτήτων, ανάπτυξης δεξιοτήτων και κατάρτισης» όπου τα άτομα με ΝΥ μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, να βελτιώσουν την κοινωνική τους συμπεριφορά , να επικοινωνήσουν, να ψυχαγωγηθούν και να υποστηριχθούν.

  • Υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις;

    Φυσικά. Όπως αναφέρθηκε, τα προγράμματα έχουν δημιουργηθεί μετά από καταγραφή των αναγκών των ατόμων ΑΜΕΑ με ΝΥ και των οικογενειών τους.

    Έτσι,οι θεματικές ενότητες και δράσεις που υλοποιούνται είναι οι εξής:

    • ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ( ομάδες κατασκευών, μαγειρικής, θεάτρου, εικαστικών, κηπουρικής, κεραμικής, παραμυθιού, κυκλοφοριακής αγωγής κλπ)
    • ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (μια σύνθετη εκπαιδευτική δραστηριότητα όπου χρησιμοποιείται η Μουσική με Ειδική Φυσική Αγωγή)
    • ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ -ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
      Αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι του προγράμματος βάσει του οποίου τα άτομα με ΝΥ έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση σε αληθινό εργασιακό περιβάλλον που αποτελεί δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Επιπλέον,με τη συστηματική καθοδήγηση και υποστήριξη εξειδικευμένου υπαλλήλου σε ρόλο Συμβούλου Υποστηριζόμενης Απασχόλησης,να μπορέσουν να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας σε προστατευόμενο εργασιακό περιβάλλον στο πλαίσιο της Υποστηριζόμενης Κατάρτισης και Απασχόλησης.
      Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσουν τις εργασιακές τους δεξιότητες με στόχο την ενσωμάτωση τους μέσω της απασχόλησης.
      Διότι, δυστυχώς,τα άτομα αυτά συνήθως αποκλείονται όχι μόνο λόγω της αναπηρίας τους αλλά και της προκατάληψης που υπάρχει και που οδηγεί στη λύση της επιδοματικής πολιτικής και όχι στην ενσωμάτωση μέσω της εργασίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι άτομα με ΝΥ εργάζονται ήδη στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας ενώ άλλα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Υποστηριζόμενης Κατάρτισης που υλοποιείται στο Μουσικοκινητικό Εργαστήριο ΑΜΕΑ.
    • ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ από εξειδικευμένο προσωπικό για την στήριξη των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
    • ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ όπου διδάσκονται κοινωνικές δεξιότητες, τρόποι καλής συμπεριφοράς και απόκτηση υγιεινών συνηθειών .
    • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Να σημειωθεί ότι οι ωφελούμενοι του ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΜΕΑ με ΝΥ είναι αποκλειστικά κάτοικοι του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
«ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Τηλ. Επικοινωνίας

Κοινωνική Υπηρεσία

ΜΣΚΝ Εργαστήρι ΑΜΕΑ με ΝΥ

2106083912

Συνέχεια ανάγνωσης

Κέντρο Κοινότητας

Επικοινωνία

  • Τι είναι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου;

    Το Κέντρο Κοινότητας είναι μία από τις βασικές κοινωνικές δομές του Δήμου μας για την οικονομική και κοινωνική στήριξη των νοικοκυριών που έχουν ανάγκη.

  • Ποιος είναι ο σκοπός του;

    Το Κέντρο Κοινότητας αποσκοπεί στην προστασία των νοικοκυριών από την ακραία φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

  • Πώς λειτουργεί;

    1. Με την ενημέρωση για την ισχύουσα επιδοματική πολιτική του κράτους και την διεκπεραίωση των διαδικασιών που απαιτούνται για την καταβολή του ΚΕΑ και άλλων επιδομάτων (Στέγασης, Γέννησης, Αναπηρίας, Ανασφάλιστων Υπερηλίκων κ.ά.)
    2. Την πληροφόρηση και διασύνδεση των δικαιούχων με κοινωνικές υπηρεσίες, τοπικές ή υπερτοπικές δομές και παροχές (Κοινωνική Υπηρεσία ,Κοινωνικό Παντοπωλείο, Μαγειρείο, Φαρμακείο, Κέντρο Γυναίκας, Μουσικοκινητικό Εργαστήριο ΑΜΕΑ κ.α)
    3. Την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, το Γραφείο για την Απασχόληση και την τοπική αγορά , με συμβουλευτικές υπηρεσίες και ψυχοκοινωνική υποστήριξη από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό.

Παροχές σε Ανασφάλιστους Υπερήλικες

Άτομα με Αναπηρία

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ)

Επίδομα Στέγασης

Για τα αιτήματα σας θα πρέπει να κλείσετε εξατομικευμένο ραντεβού Δευτέρα με Παρασκευή 09:00-14:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2132004611

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Δ/νση: Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής Ισόγειο - Μεσογείων 415-417


Αιτήσεις για το πρόγραμμα υποβάλλονται ηλεκτρονικά απευθείας από τους αιτούντες στην ιστοσελίδα www. epidomastegasis.gr με κωδικούς taxis net και ΑΜΚΑ


Η αίτηση υποβάλλεται υποχρεωτικά από το πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει συναφθεί το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο και αφορά την κύρια κατοικία του αιτούντα. Σε περίπτωση νοικοκυριού που απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά από τον/την υπόχρεο ή τον/ τη σύζυγο του υπόχρεου υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος της φιλοξενούσας μονάδας, για το σύνολο των μελών του νοικοκυριού.

  • Προϋποθέσεις

    1. Για τη χορήγηση του Επιδόματος Στέγασης απαιτείται η προβλεπόμενη από τις οικείες διατάξεις του νόμου δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.

    2. Η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για την μισθωμένη κατοικία θα πρέπει να είναι στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού. Η προϋπόθεση του προηγούμενου εδαφίου ισχύει από 1/1/2020. Μέχρι την 31/12/2019 η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη μισθωμένη κατοικία θα πρέπει να μεταφερθεί στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού.

    3. Ο δικαιούχος του επιδόματος πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια κατά τα τελευταία πέντε (5) έτη, εκτός από τους υπηκόους τρίτων χωρών που είναι τα δώδεκα (12) έτη. (* Παραμένει ο έλεγχος πενταετίας στις περιπτώσεις που οι υπήκοοι αυτοί είχαν εγκριθεί (ως αιτούντες ή μέλη νοικοκυριού) για το επίδομα στέγασης μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή είχαν ημερομηνία έγκρισης έως την 02/02/2020.)
  • Δικαιολογητικά για το Επίδομα Στέγασης

    1. Έντυπο συναίνεσης υπογεγραμμένο με γνήσιο της υπογραφής από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυρίου.
    2. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας για όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.

    Σε περίπτωση που ο αιτών ή ενήλικο μέλος του νοικοκυριού είναι αλλοδαπός, απαιτείται η προσκόμιση διαβατηρίου και άδειας διαμονής σε ισχύ ή η βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος ανανέωσής της.

    1. Φωτοτυπία του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου σπιτιού σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι τουλάχιστον για το διάστημα της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.
    2. Φωτοτυπία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη μισθωμένη κατοικία (ΔΕΗ), στο όνομα του δικαιούχουν ή μέλος του νοικοκυριού.
    3. Φωτοτυπία λογαριασμού τραπέζης (ΙΒΑΝ) στο όνομα του αιτούντα / της αιτούσας.
    4. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email)
    5. Κινητο και σταθερό τηλέφωνο επικοινωνίας.

    **   Σε περίπτωση που η σύνθεση του νοικοκυριού είναι διαφορετική από αυτήν που εμφανίζεται από τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου, πιστοποιητικό γάμου).

    ** Σε πέριπτωση μονογονεικής οικογένειας προσκομίζεται κάθε πρόσφορο δικαιολογητικό που τεκμηριώνει ότι ένας μόνος γονέας (άγαμος, σε χηρεία ή διαζευγμένος, ή λόγω κράτησης του έτερου γονέα σε σωφρονιστικό κατάστημα), ο οποίος ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση με δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, την προσωρινή ή μόνιμη επιμέλεια ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων. Για τις ανάγκες του προγράμματος, το νοικοκυριό θα πρέπει να απαρτίζεται αποκλειστικά από τα μέλη της μονογονεϊκής οικογένειας, δηλαδή τον γονέα και ένα ή περισσότερα τέκνα, εκ των οποίων τουλάχιστον ένα θα πρέπει να είναι ανήλικο.

    **  Σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικα μέλη στο νοικοκυριό που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, προσκομίζεται βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο.

  • Εξαιρέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα

    • νοικοκυριά που είναι ενταγμένα σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επιδότησης ή κάλυψης ενοικίου.
    • νοικοκυριά που μισθώνουν μη ηλεκτροδοτούμενες κατοικίες,
    • νοικοκυριά που μισθώνουν μέρος κατοικίας,
    • πολίτες που μισθώνουν ως κατοικία, ακίνητο συγγενών πρώτου βαθμού εξ’ αίματος ή εξ’ αγχιστείας, συζύγου ή πρώην συζύγου, καθώς και ετέρου μέρους συμφώνου συμβίω-σης. Στην εξαίρεση της παρούσας περίπτωσης δεν υπάγονται και άρα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα νοικοκυριά των οποίων οι συμβάσεις μίσθωσης έχουν ημερομηνία έναρξης έως και 31/1/2019 και έχουν υποβληθεί εμπροθέσμως.
    • πολίτες που μισθώνουν κατοικία η οποία τους είχε παραχωρηθεί σε προηγούμενες φορολογικές χρήσεις.
    • Αιτούντες διεθνούς προστασίας (αιτούντες άσυλο).
    • Κάτοχοι ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής. 
    • Όσοι έχουν αιτηθεί την αρχική έκδοση άδειας διαμονής (και όχι ανανέωσης).

Κατεβάστε το έντυπό με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το Επίδομα Στέγασης

Κατεβάστε το έντυπο Συναίνεσης - Υπεύθυνη Δήλωση για το Πρόγραμμα Επίδομα Στέγασης

Επίδομα Γέννησης

Για τα αιτήματα σας θα πρέπει να κλείσετε εξατομικευμένο ραντεβού Δευτέρα με Παρασκευή 09:00-14:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2132004611 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Δ/νση: Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής Ισόγειο - Μεσογείων 415-417

Δικαιολογητικά για επίδομα Γέννησης

  1. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, για το οποίο θα χορηγηθεί το επίδομα γέννησης.
  2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) και πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος (Εκκαθαριστικό) φορολογικού έτους του 2020.
  3. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου. Για αλλοδαπούς φωτοτυπία διαβατηρίων και: - (για ομογενείς αλλοδαπούς) Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο.) - (για δικαιούχους που είναι πολίτες κράτους – μέλους της Ε.Ε.) Βεβαίωση εγγραφής πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής . - (για δικαιούχους που είναι πολίτες τρίτου κράτους) Άδεια διαμονής.
  4. Πρόσφατη βεβαίωση ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Οι πολίτες κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν οικογενειακή μερίδα στην Ελλάδα, υποβάλλουν δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει την οικογενειακή τους κατάσταση ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της πράξης συμφώνου συμβίωσης στην αντίστοιχη περίπτωση.
  5. Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού με εμφανή τον IBAN και δικαιούχο ή συνδικαιούχο την/τον αιτούσα/αιτούντα.
  6. Κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email). 
  7. Οποιοδήποτε δικαιλογητικό κριθεί απαραίτητο από τον υπάλληλο

Ειδικές Περιπτώσεις

9.Δικαστική απόφαση ή διαταγή ανάθεσης επιμέλειας τέκνου (σε περίπτωση που η επιμέλεια του τέκνου έχει ρυθμιστεί δικαστικά).

10.Δικαστική απόφαση ή διαταγή ανάθεσης επιτροπείας (σε περίπτωση που η επιτροπεία του παιδιού έχει ανατεθεί σε φυσικό πρόσωπο).

11.Συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης τέκνου (σε περίπτωση αναγνώρισης τέκνου).

12.Ληξιαρχική πράξη θανάτου της μητέρας (σε περίπτωση που η μητέρα έχει αποβιώσει).

Τα προς υποβολή δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπή αρχή ή που σε κάθε περίπτωση δεν έχουν συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα, θα πρέπει να είναι νομίμως μεταφρασμένα και επικυρωμένα, όπου δε απαιτείται να φέρουν την επισημείωση της σύμβασης της Χάγης (Apostile)-

Κατεβάστε το έντυπό με τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Συνέχεια ανάγνωσης

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software